De laatste week vakantie

De laatste week van mijn vijf weken durende vakantie is alweer aangebroken en als laatste restpunt is nog het schilderen van de hal over gebleven. Gisteren heb ik de hele begane grond gedaan en vandaag hoop ik de twee verdiepingen boven af te krijgen. Blijft over de lekkage in de keuken. Maar dat blijft even liggen. We willen de badkamer op korte termijn opknappen en nemen de lekkage maar even voor lief. Door het gat in het plafond droogt de bovenzijde sneller en komt het niet meer in het plafond van de keuken. By the way, als u eens wat leuks wil doen op een avond trekt u gewoon met een camera de stad in. Bijgaande foto is afkomstig van een Nightwalk met de fotoclub. En geloof me, dat was hartstikke leuk. Weinig mensen op straat en alle rust om te fotograferen. Voordeel is dat je met een paar mensen bent en niet iedereen je als zot verslijt die ’s avonds met een camera door de straten zwalkt. De foto is aanklikbaar voor een groter formaat en is gemaakt op de Noorder hoge brug in Maastricht.

22 Comments

 1. Da’s een mooie foto Sjoerd. In HDR of ‘gewoon’?
  Succes met klussen, we zijn beiden met hetzelfde bezig zo te lezen.
  Behalve dat gat dan 😉

 2. Met nachtfotografie heb ik zelf niet zoveel. Heeft misschien ook te maken met het nachtblind zijn van mij. Dus ook aan jouw vrije tijd komt een keer een eind.

 3. heel mooi die foto, ’t heeft iets futuristisch

 4. Ik zal de files voor je klaar zetten…

 5. Prachtige foto. Ik wed dat die van de badkamer straks nog mooier zijn.;-)

 6. dat is zeker een leuke foto geworden.
  nooit over nagedacht om snachts op pad te gaan met de camera

 7. Time flies,when you’re enjoying yourselve

  fraaie foto, eigenlijk heel apart met die lichtjes

 8. Nu dus pas bijkomen:-)

 9. Prachtige foto, Sjoerd!
  Een paar jaar geleden heb ik eens op een avond een fotoserie op de kermis gemaakt. Ik heb me al verschillende keren voorgenomen om weer eens wat plaatjes in het donker te schieten, maar het komt er maar niet van …

 10. Vakantie is toch bedoeld om uit te rusten? Of doe je dat liever op het werk?;-)

 11. het zal niet meevallen weer te gaan werken…

 12. Laat die lekkage maar zitten en ga aan de wandel met je camera iedere avond. Ik ben verzot op mooie plaatjes.

 13. Je brengt me op een idee.

 14. Ik heb altijd iets leuks te doen, maar nacht fotografie is leuk ja. Net zoals nacht filmen..

 15. Nachtfotografie is een vak apart waar je naast de benenwagen toch ook echt statief op op je rug moet meenemen om zulke prachtige foto’s te schieten als hierboven!

 16. Lijkt me erg leuk met een clubje zo’n wandeling maken… alleen hier in het dorp zijn we snel uitgelopen 😉 Het is een prachtige foto.
  Vakanties gaan altijd veel te snel…

 17. beeldschoon die plaat. complimenten

 18. Rob heeft gelijk, deze brug heet de “hoge brug”, “Hoeg Bregk” in het Maastrichts. De Noorderbrug is de meest noordelijk brug in Maastricht en verbindt de oevers van de Maas tussen Bosscherveld en de Geusselt. Tussen deze twee bruggen in, vind je nog de eeuwenoude Servaasbrug en de Wilhelminabrug. Ten zuiden ligt nog de JF Kennedybrug. Overigens vind ik dit een hele mooie foto.

 19. Mooie foto.
  Gelukkig komt er aan het klussen ook een eind, maar jammer dat de vakantie ook bijna uit is.
  Geniet nog van de laatste dagen.

 20. Het is een fraaie foto. Maar die kan niet op de Noorderbrug zijn gemaakt. Dit moet de loopbrug zijn tussen het Ceramigue – terrein en het OLV – plein. Of heb ik last van nachtblindheid gekregen? (@Rob: oke, aangepast, je hebt gelijk)

 21. De nacht is mooi, als het rustig is.
  Ooit heb ik wel eens nachtgewandeld, en dat had altijd wel wat.

  Ik wens je een nuttige week toe!

Geef een reactie