Limburg – sluis Bosscheveld.
Limburg – sluis Bosscheveld.

Limburg – sluis Bosscheveld.(click picture) Sluis Bosscheveld

Als je Maastricht verlaat in de richting van Smeermaas (Belgie) kom je langs het sluizencomplex Bosscheveld. Die verbindt de Maas met de Zuid Willemsvaart. In dit deel vind je veel woonboten want veel scheepvaartverkeer is er niet meer. Het meeste scheepvaartverkeer vindt intern plaats in Belgie.(click picture) Sluis Bosscheveld

Deze historische sluis stamt uit de twintiger jaren en is begin dit jaar volledig gerenoveerd. Een alternatief voor deze sluis was voor kleine boten sluis 19, die in het Bassin (Maastricht) uitkomt. Poorten en hekken zijn aan mij niet besteed, anders waren deze foto’s niet mogelijk geweest. Uiteraard kunt u alle foto’s groot bekijken door erop te klikken.(click picture) Sluis Bosscheveld

11 Comments

  1. Gerard Jacobs

    een mooie en rustgevende omgeving; weet niet of ik dit zo kan vragen, maar heeft iemand ook een foto van de draadnagel en spijkerfabriek die hier in de 30jaren vorige eeuw heeft gestaan? mijn vader heeft daar gewerkt.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.