Ongeloofwaardige keutel e door Frank (van IkFotograag.nl)
Ongeloofwaardige keutel e door Frank (van IkFotograag.nl)

Ongeloofwaardige keutel e door Frank (van IkFotograag.nl)

Hoe diep kun je zinken, hoeveel ongeloofwaardiger kun je nog worden. Ja hoor het is weer eens zover, weer een minister die zijn keutel heeft ingetrokken. En ik heb het hem toch echt horen zeggen, en met mije miljoenen Nederlanders.

http://www.nu.nl/politiek/2170718/kamer-beslist-kilometerheffing.html

Ja ook ik ben tegen rekeningrijden, anders was ik misschien wel blij geweest met deze ingetrokken keutel (eerlijk is eerlijk). Ja ik ben ook voor referendums, wij zijn met zijn allen mondig genoeg. Ja ook ik vond het vreemd dat de ANWB dit referendum (enquette) mocht uitvoeren. Maar potverd. voer gewoon beleid. We hoeven het er toch niet altijd mee eens te zijn; maar zeg wat je doet en doe wat je zegt. Dat schept duidelijkheid.

En als we het er dan toch over hebben, rekeningrijden doen we toch al jaren! Als je veel rijdt en/of jezelf met eene grote auto verplaatst moet je ook veel benzine kopen. Dat is gewoon waar,e daar heb je geen tolpoortjes en blackboxes of referendums voor nodig. Verder krijgen we ook al korting op minder vervuilende auto’s. Mensen staan ook niet voor hun lol in de file. Als je echt de files wil oplossen, dan maak je het openbaar vervoer (weer) aantrekkelijk. Nee niet door de belasting op autorijden te verhogen, Jan met de Pet wordt al genoeg genaaid. Treinen en bussen gewoon weer op tijd laten rijden, met voldoende zitplaatsen tegen een desnoods gesubsidieerd aantrekkelijk tarief (weer een staatsbedrijf?). Als je met openbaar vervoer fatsoenlijk op je werk kan komen dan laat je de auto vanzelf staan. Dan lossen de files zich uiteindelijk vanzelf op. De files kosten de gemeenschap nu ook handenvol geld, dat geld kun je dan fijn in het openbaar vervoer en de aowpot stoppen.e Kunnen we met zijn allen toch eerder stoppen met werken. Het zal allemaal wel heel kort door de bocht zijn wat ik hier zeg, maar een mens moet af en toe zijn hart luchten.

18 reacties

  1. Bijna hadden ze in den haag gedaan wat het volk wil, namelijk geen rekeningrijden (dat doe je toch al via accijns per liter benzine). Maar nee, de regering heeft ingegrepen, er gaat weer een of ander belachlijk kostbaar project opgestart worden wat het gewone volk gewoon weer een boel geld gaat kosten. Hoog tijd dat we een minister of andere besluitnemer eens met een lange gevangenisstraf gaan ‘belonen’ als een project weer eens mislukt!
    .-= Frank103es laatste blog ..De classic race in Drachten: de wedstrijd =-.

  2. Misschien kort de bocht maar goed verwoord.
    Een fatsoenlijk openbaar vervoerstelsel ontbreekt het hier aan, dus daar mag wel eens aan gewerkt worden. En dat de ANWB een “referendum” mag uitvoeren, en dan alleen nog onder de leden, is vrij bizar!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.