Leiden e door Frank (van IkFotograag.nl)
Leiden e door Frank (van IkFotograag.nl)

Leiden e door Frank (van IkFotograag.nl)

Na London, Parijs, Berlijn, Amsterdam, Delft was dit jaar Leiden aan de beurt voor een weekendbezoek. Daar waren we, behalve in museum Naturalis een paar jaar geleden, nog nooit geweest. Op koninginnedag zijn we gegaan. Een vrije dag extra dankzij onze Koningin, en daardoor vielen we met onze neus in de boter. Het was feest in Leiden, en feesten dat kunnen ze daar, dat hebben we gemerkt. Vrijwel iedereen liep in meer of mindere mate in het Oranje uitgedost, iets wat je bij ons in het Zuiden, behoudens bij kinderen, weinig ziet. Overdag een vrijmarkt met zoveel mensen op de been dat je op sommige plaatsen over de koppen kon lopen. Overal werd muziek gemaakt, overtollige spullen verkocht, mensen op terassen, in bootjes, en we hebben overal alleen maar blije mensen gezien. ’s Avonds was het nog steeds druk in de stad, we hebben niet alles mee kunnen maken, maar we hebben wel meegenoten van DJ Armin van Buuren ergens op een marktplein,e bij de vismarkt op een drijvend podium was een andere DJ bezig, die daarbij continue het pand van V&D in het licht zette. En dan nog de coverband “Jewelste” op de Koornbeursbrug met een drijvend podium ervoor wat helemaal vol stond met dansende mensen, kortom een geweldige sfeer.

De andere dagen van het weekend hebben we Leiden dan nog verder bezichtigd. Een mooie oude stad, heel schilderachtig, met mooie museums, waarvan we er een paar bezocht hebben. Het was jammer dat het zondagmiddag al weer voorbij was en we weer terug naar huis moesten.

Hieronder een paar foto’s om een indruk te geven.

13 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.