Die Mannschaft e door Frank (van IkFotograag.nl)
Die Mannschaft e door Frank (van IkFotograag.nl)

Die Mannschaft e door Frank (van IkFotograag.nl)

Iedere Nederlander heeft wel eens ooit een Duitser die de weg vroeg de verkeerde kant opgestuurd. Tenminste de oudere generatie.e Maar als je als Nederlander de verkeerde kant opgestuurd wordt omdat onze voorouders het land ook eens bezet hadden, dan sta je toch vreemd te kijken. Dit bord kwam ik tijdens onze vakantie tegen.


Ik ben er vanuit gegaan dat de eigenaar van het bord er alleen maar grappige bedoelingen mee heeft, in ieder geval hebben een aantal reisgenoten, en ikzelf ook, er toch om moeten lachen.

Afgelopen zaterdag heb ik de voetbalwedstrijd Duitsland tegen Argentinie gekeken. Omdat iedereen in het gezelschap voor de Argentijnen was had ik voor de Mannschaft gekozen als favoriet. Ze hebben me beloond met een mooie spannende wedstrijd en wonnen hem met glans. Gisterenavond hebben wij onze finaleplaats al veroverd.e Ik hoop oprecht dat die Mannschaft vanavond ook de finale haalt, waar ze dan wat mij betreft uiteindelijk en hopelijk tweede mogen worden. Ze zijn vanavond weer mijn favoriet. Het kampioenschap moet zondag dan uiteraard voor ons zijn. Duitsland heeft dat niet nodig, want als wij tweede worden dan hebben we gewoon verloren. Maar Duitsers kunnen zelfs glans geven aan een verloren finale en ze noemen zich dan Vice-Weltmeister. Daarom als wij wereldkampioen worden dan hebben zij toch ook nog iets! Of niet soms.

20 reacties

  1. Helaas, het mocht niet zo zijn voor de buren.

    Ik ben nog nooit een Duitser tegen gekomen die om de weg vroeg, dus ik kon ze ook niet de verkeerde kant op sturen. 😉 Maar waarschijnlijk had ik het wel gedaan, niet expres maar meer omdat ik 1. belabberd duits spreek 2. geen richtingsgevoel heb 3. geen straatnamen kan onthouden.

  2. Neem aan dat het bord hierboven niet in Duitsland staat. In het algemeen beschaafd brits betekent Dutch goedkoop en gierig. Die bijnaam is niet geheel onterecht en zulke mensen wil je niet alleen in je gratis WC en als wel-kijken-en-niet-kopen in je souvernierskraam hebben. Het leuke is echter dat de Nederlanders wat minder gierig zijn geworden en de Duitsers ons op dat gebied hebben ingehaald. Verder gaat Gibraltar natuurlijk winnen, die mochten de voorrondes overslaan. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.