De Drone in remake

In het weekend zijn we bezig geweest om een van de oudere modellen een facelift te geven. Met deze drone is veel gevlogen, maar er waren in de loop van zijn bestaan wat fouten naar boven gekomen die het model niet 100 procent betrouwbaar maakte. Maar na een tijd als oud vuil in een hoekje te hebben gelegen zijn we begonnen aan een remake. Zo komen er nieuwe stabilo’s op de staartvleugel, worden de remvakken aan de vleugel gemaakt, en last but not least, wordt het toestel eindelijk eens van een kleurtje voorzien. Op tafel ligt het reeds gedeeltelijk gesloopte toestel,we zijn reeds aangeland bij het schilderwerk, maar daarover later.
De drone is een luchtvaartuig zonder piloot aan boord. Een voorbeeld is RQ-7 Shadow 600. Niet alleen toestellen die op afstand worden bestuurd vallen hieronder, maar ook autonomere toestellen die volgens een geprogrammeerde opdracht handelen. De toestellen worden meestal voor militaire toepassingen gebruikt (spionage en verkenning) en zijn met uitgebreide videoapparatuur gevuld.


RQ-7 Shadow 600

10 Comments

 1. Ik ben voor meer vliegwerk door iedereen. Zo kan iedereen het de knuppel ook overnemen.

 2. Soms moet je gewoon even wachten tot de tijd rijp is en nu je deur eenmaal hangt misschien weer meer tijd voor andere zaken 😉

 3. daar zijn jullie nog even mee bezig,
  ik wacht vol ongeduld tot ie af is.

 4. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

 5. Daar kunnen jullie zo te zien nog wel even mee vooruit.
  In het weekend zag ik bij ‘Nostalgie tv’ een kort item over modelvliegen eind 50-er, begin 60-er jaren. Indertijd was er sprake van ‘lijnbesturing’, waarbij het toestel aan een lijn vast zat en slechts cirkels rond de bestuurder kon maken.

 6. Erg fraai vind ik dit vliegtuig niet, van mij mag het wel wat meer op een echt vliegtuig lijken (een p-38 lightning?)

 7. Lijkt wel of ik bij mijn pa de zolder rondkijk 😉

 8. Oh afstand bestuurbaar? Heb er de ballen verstand van maar ik keek vroeger wel graag met mijn oom samen als men op het dorp ging vliegen op het terrein, dat mag niet meer, het stoort Schiphol, bij Halfweg/Zwanenburg was dat vroeger.

  En welke kleur krijgt deze? 😉

  XXX

 9. Knap hoor, om er toch weer een zo goed als nieuw vliegtuig van te maken.
  Fijne maandag.

 10. Voor mij als totale leek van dit gebeuren klinkt deze blog als Chinees, haha! Heb je alle kleurtjes al uitgekozen?

Geef een reactie