De SS Rotterdam – door Frank (van IkFotograag.nl)

Zo’n twee keer per jaar vindt de baas dat ik naar een seminar moet. Je zou zeggen een dagje uit in werktijd, maar op een of andere manier ben daar toch niet zo weg van. Een dagje cursus daar draai ik mijn hand niet voor om. Maar bij de meeste seminars is over het algemeen het gebodene zo algemeen en oppervlakkig, dat je er hooguit kennis kunt maken met wat nieuwtjes. De bedoeling is ook dat de organiserende leveranciers op deze manier proberen nieuwe contacten te krijgen en zo weer opdrachten in de wacht te slepen. Tegenwoordig neem ik ook geen visitekaartjes meer mee naar beurzen en seminars, en bezig ik de uitspraak “Don’t call us, we’ll call you”. Doe je dat niet dan heb je iedere dag wel iemand aan de telefoon, die het ei van Columbus denkt te hebben uitgevonden en eens een praatje wil komen maken. Als al die software zou kunnen wat ze beloven, dan zou de hele software-industrie gelijk ook failliet gaan. Nooit meer nieuwe versies of upgrades. Was het maar waar. Voor alle fouten die erin zitten kun je, of soms zelfs moetje er een duur service abonnement bij kopen, en vaak ook nog ieder jaar opnieuw.

Maar soms springt er een seminar uit. Deze keer een onderwerp waar we op het bedrijf druk mee bezig zijn. En ik moet zeggen, we zijn er al veel verder mee als wat, volgens de presentatoren, de meeste bedrijven in Nederland zijn. Maar deze keer sprong ook de locatie er uit. Geen zaaltje bij een “van de Valk”, maar het Stoomschip de Rotterdam. Eerst een aantal presentaties over “Virtual Cloud Computing”. En daarna een weliswaar korte, maar heel mooie rondleiding over het schip. Ik ben nog nooit op zo’n groot schip geweest. Een drijvend flatgebouw. Vroeger het vlaggenschip van de Holland Amerika-lijn. En nu hotel annex congres en partycentrum. Maar je kunt er ook een tour over het hele schip maken. Ik heb maar een klein stukje gezien, maar ik ga nog wel een keer terug om de machinekamer ook te zien. Dat schijnt het meest indrukwekkende deel van het schip te zijn. Hieronder wat foto’s, gemaakt met mijn telefoon, ik had niets anders bij me. Weer op goed geluk, ongeveer gericht, want je ziet in zonlicht nou eenmaal niet zo veel op het LCD-schermpje.

SS Rotterdam
SS Rotterdam
SS Rotterdam
SS Rotterdam SS Rotterdam

16 Comments

 1. Dat is boffen.
  Tjonge leuk om te zien zeg. Mijn opa heeft nog gelast aan dat schip toen het gebouwd werd, maar ik ben er zelf nog niet op geweest. Bijzonder.

 2. Leuk die stoomboot. Dat zoiets nog kan drijven. Ik zag anders van de week op de tv een boot die behoorlijk slingerde. Dat wil ik niet mee maken.

 3. dat was een leuke seminar,
  die mobiel van je maakt toch mooie foto,s

 4. Deze leverancier had het dus wel goed aangepakt met deze locatie.
  Of,……………heb je alleen op het schip rondgelopen en het seminair gelaten voor wat het was hahahah.

 5. Dat is altijd mooi, als iets smaakt naar meer, vooral als je er van te voren al geen hoge dunk van hebt!

 6. “Voor alle fouten die erin zitten kun je, of soms zelfs moet je, er een duur service abonnement bij kopen, en vaak ook nog ieder jaar opnieuw.”

  Ja, dat is ontstaan toen software leveranciers zijn begonnen software te verkopen die nog niet af was, nog niet voldoende getest. Als de een dat doet, moet de ander dat ook doen. Je kunt wel perfecte software leveren, maar als men al slechte software gekocht heeft, heeft men geen geld meer voor jouw perfecte software.
  Dus werd rommel verkopen de norm, en word je nu gechanteerd te betalen voor hun bugfixes.

  Ik word zo ziek van al die ‘verdienmodellen’.

 7. Wat prachtig mooi Frank, ik snap dat je terug wilt! Ik ga graag met je mee 😀

  En seminars, je vertelt het, maar om dat echt te begrijpen zou je het een keer mee moeten maken, wie weet ooit, maar ik snap je kern wel. Gelukkig springen er soms ook een aantal uit 😀

  XXX

 8. Indrukwekkend schip, al is de renovatie wat duur uitgevallen.
  De foto’s vallen helemaal niet tegen!

 9. Mooie foto’s, ook is is het dan maar op goed geluk 😉

 10. @ Redstar, achter de tekentafel dan maar, en ontwerp en bedenk het, patent aanvragen en je zou binnen kunnen zijn

 11. Ik geloof ik had toch maar mee moeten gaan…

 12. Maakt hele behoorlijke foto’s, die telefoon van je! Helaas heeft mijn werkgever niet van dit soort uitjes!

 13. Dat zijn de fijnere momenten in het leven. En ook ik gebruik workshops vooral om een beetje te netwerken. Maar soms steek je er wat van op.

 14. Daar zouden ze echt eens een oplossing voor moeten vinden. Dat je gewoon goed je LCD kan bekijken als de zon schijnt

 15. Dat noem ik dan twee mooie vliegen in een klap.
  Fijne dag vandaag.

 16. Inderdaad dit zijn monumenten van de techniek ! Ollie zou ook graag eens in de machinekamer neuzen !

Geef een reactie