Mijn vitrine – door Frank (van IkFotograag.nl)

Onlangs na de verbouwing, zei ik al, de vitrine met mijn oude camera’s moet nog ingeruimd worden. Dat karweitje heb ik afgelopen zondag afgerond. Alle camera’s staan weer op hun plaats. Merk bij merk, soort bij soort, of tijd bij tijd. Alle deze mogelijkheden komen voor.  Soms is het gewoon leuk om een opvolgende lijn bij elkaar te zetten, dan weer boxjes of balgcamera’s. Deze laatsten lijken soms heel oud, maar werden tot ver in de vijftiger en zelfs zestiger jaren nog gemaakt. En voor professionele toepassing zelfs tegenwoordig nog. Naast camera’s heb ik ook nog van allerhande andere fotografica verzameld, zoals flitslampjes,  wat glasnegatieven, speldjes, lichtmeters en ook een deels messing statief ligt erbij. Deze hobby is ooit in de zeventiger jaren begonnen met de oude boxcamera van mijn ouders. Deze had een plaatsje ergens op een kast als decoratie. Mensen die op bezoek kwamen vonden dat wel leuk om te zien. Soms kreeg ik de opmerking dat ze ook nog ergens een oude camera hadden liggen en of ik die  wilde hebben. Het antwoord zie je hier onder op de foto.


Mijn vitrine

25 Comments

 1. Leuke hobby en mooi om zien. Het fototoestel heeft op weinig tijd een hele evolutie meegemaakt he. Weet je dat ik al die oude compactjes de vuilbak ingekieperd heb ? n mens zou alles moeten bijhouden !

 2. Wat een kast met fotomaterialen. Lijkt mij persoonlijk wel lastig om zoveel camera’s te hebben waar je (deels?) helemaal niks meer mee kunt. Een camera is toch vooral leuk om mee te fotograferen, of vergis ik me? Zal wel met leeftijdsverschil te maken hebben. Camera’s verzamelen is een hobby, denk ik.

  • Of het met leeftijdverschil te maken heeft denk ik niet. Ik ben ermee begonnen toen ik 22 à 23 jaar oud was. Interesse in de techniek en de geschiedenis van de fotografie denk ik eerder. Zo heeft iedereen zijn eigen interesses. Overigens, de meeste van deze camera’s werken nog.

 3. Weet je zeker dat je niet in een fotowinkel woont?
  Deze kast zou daar niet misstaan!
  Geweldig.

 4. Je had het bijna goed op http://www.brillie.nl , maar het is het net niet. Nog even gokken?

 5. wow wat mooi zeg………………..
  daar mag je echt trots op zijn.
  ik heb een vraag voor jou, ik heb hier een hele oude camera van mijn ouders geweest is en ik zou wel eens willen weten hoe oud enz die camera is.
  mag ik je daar over mailen?

 6. Deze week krijg ik van een collega te horen dat zij ook fotocamera’s spaart.
  Ik zal jouw blog laten zien.
  ik weet zeker dat dit haar jaloers gaat maken.

 7. Prachtig zeg, het is altijd mooi, verzamelingen bekijken.
  Het begint met iets, dan wordt het almaar meer, en dan zeer bijzonder!

 8. Ik had ook ooit ’n plank vol.
  Agfa Klik, Agfa Klak. ’n Oude Brownie. Een antieke Olympus,
  en zo’n Russische (hoe heet ‘ie ook alweer) enz…
  Nu heb ik alleen nog m’n oude F3 en mijn Hexar in een la.
  Zelfs de Hasselblad heb ik weggedaan.

  Als je er belang bij hebt,
  ik heb nog wel een oude (houten) plaatcamera voor je.

 9. Prachtige collectie, Frank. Iets om trots en zuinig op te zijn.

 10. Mooie verzameling hoor! Hoewel ik die flits in het glas van de vitrinekast dan daar niet bij vind passen. Netelig?

 11. Tjonge, wat een verzameling. Je kunt er al een half museum mee inrichten 🙂

 12. Da’s nou echt wat je noemt een “aardig” verzameling!

  groet van Marlou

  .

 13. Wauw, wat een jaloersmakende collectie! Echt een prachtverzameling. Heb je die laten verzekeren? Niet dat je met geld zo’n collectie weer kunt opbouwen maar toch.

 14. Prachtige collectie hoor en mooi uitgestald zo.

 15. Dat past dus nooit 😉
  Mijn ouders hebben er eentje in hun vitrine, maar ik kwam niet in de gelegenheid om ‘m te bekijken en te fotograferen. 😀

 16. Dat is een waardevolle collectie Frank, wees er zuinig op

 17. Wie weet heeft er nog een lezer ene over voor je…

 18. Nu ik deze allemaal zie , waar is de mijne 😉

 19. Ik zie nog wat gaatjes over, dus er kunnen er vast nog wel meer bij 😉

  Love As always
  Di Mario

 20. whahahaha wat een vraag dus, en geweldig, weer met eentje erbij uitgebreid 😀 Leuk zo’n verzameling!

  XXX

 21. Een verzameling waar je trots op mag zijn…!!

Geef een reactie