Huftergedrag – door Frank (van IkFotograag.nl)

In het verkeer probeer ik me over het algemeen keurig te gedragen, relax is mijn motto. Ik ben ook geen heilige natuurlijk, iedereen “vergist” zich wel eens. Maar over het algemeen genomen, rijd ik niet te hard, geef ik richting aan waar nodig, maak ik eerst snelheid voordat ik invoeg op een snelweg en snij ik anderen niet af. Ik houd voldoende afstand en laat mensen voor me nog even naar links komen als ze die vrachtwagen ook willen inhalen. Ik stop voor voetgangers aan een zebrapad en geef voorrang waar nodig. En ik gooi geen rotzooi uit het raam. Allemaal echt waar. En de bekeuringen die ik wel eens krijg gaan meestal over een paar (twee à drie) kilometer te hard rijden. Nou ja ze moeten de grens ergens leggen. Gisteren op de autoweg zag ik door een laagstaande zon dat mijn voorruit wat vuil was. Daarvoor heb ik een paar handige accessoires aan mijn auto: een sproeier en een paar ruitenwisserbladen. Daarna waren mijn ruiten weer schoon. Een paar seconden later wordt ik ingehaald door een personenauto. Hij gaat voor mij rijden, houdt een beetje in en zet zijn sproeiers eens flink aan. Een flink aantal druppels van hem kwamen op mijn voorruit terecht, waarvoor ik hem bedank want mijn ruit is nu echt schoon.  Maar kennelijk had die meneer zich flink geërgerd aan mijn onbedoelde hufterigheid en nam hij zo wraak. Oog om oog, tand om tand nietwaar? Nou, sorry dat er wat druppels van mij op uw ruit terecht kwamen. Sorry dat ik niet in de spiegel keek voordat ik de sproeiers aanzette. Sorry dat ik mijn ruiten op het werk al  niet schoongemaakt heb. Sorry dat ik geen rekening hield met uw korte lontje.

Kort lontje

22 Comments

 1. lol, in plaats van dankbaar te zijn voor die paar druppeltjes dat ie van jou kreeg…

 2. Deze bron van ergernis kende ik nog niet…..

 3. Wat kunnen sommige mensen toch belachelijk en kinderachtig reageren.

 4. ja belachelijk,
  die hufterigheid wordt steeds erger………………..
  gewoon rustig blijven is het beste voor jezelf.

 5. Gewoon weer inhalen en opnieuw spuiten met die handel.

 6. Nou, die meneer kreeg van mij geen sorry.
  De knop zit er op en kan je tijdens het rijden gewoon gebruiken.
  Bovendien is het gewoon schoonmaakspul en meer nog water, totaal nergens schadelijk voor.

 7. in het verkeer leer je de ware aard van veel mensen kennen.

 8. Ja zeg, waarom doe je ook zoiets…

 9. Als ik een auto voorbij wil fietsen gebeurt het ook wel eens een enkele keer. En op de fiets heb ik niet altijd een handdoek bij me. Moeten die sproeiertjes na wat jaren bijgesteld worden. Dat ze door uitslijten of verstopping niet te hoog spuiten?

 10. Overweeg de aanschaf van een Leopard tank.

 11. Hoe kleinzielig kan een mens zijn, jeetje… alsof jij er iets aan kunt doen dat die spettertjes verspreiden…

 12. Wat verschrikkelijk kinderachtig, maar ja je hebt er weer wel mee te maken. Ben jij daarna aan zijn bumper gaan kleven, hihi 😉

 13. Er zijn een boel mafkezen op de weg, overdag de aardige kantoormeneer of de lieve vader, achter het stuur komt de ware aard boven!

 14. Ach ach,

  wat een kinderachtig gedrag.
  gelukkig heb jij nu brandschone ruiten…

  En blijf je alsjeblief altijd gedragen zoals je beschreef.
  Je doet het goed.
  Iedereen zou het zo moeten doen!!
  En iemand moet een beetje het voorbeeld geven……….

  Groetjes van Marlou

  .

 15. dat is idd een erg kort lontje! Als je je daar al druk om maakt…pfff
  Enige waar ik wel op let als ik mijn ruitensproeier aanzet is of er een motor achter me rijdt 😉

 16. Tja, een paar druppels van een ander op je raam daar ga je zelf of je auto niet aan kapot. Toch is dat voor sommige mensen blijkbaar al de druppel… 😉
  Daar kun je alleen maar om lachen. Zou zo iemand gelukkig zijn?

 17. Nou dat is ook overdreven zeg. Wat maken die druppels nou uit, of heeft die meneer geen ruitenwissers? Waar mensen zich wel niet druk om maken…

 18. Hahahaha, wat kinderachtertig om je dan in te halen om dan hetzelfde te doen.

  Love As Always
  Di Mario

 19. Ja , sommige mensen !

 20. Ja sommige mensen hebben wel een heel kort lontje.
  De goede man zou blij moeten zijn, kon hij zijn eigen ruit gratis schoonmaken.
  Dat zal hem toch ook niet elke dag gebeuren.
  Fijne dag vandaag en geniet van het zonnetje.

Geef een reactie