Huftergedrag – door Frank (van IkFotograag.nl)
Huftergedrag – door Frank (van IkFotograag.nl)

Huftergedrag – door Frank (van IkFotograag.nl)

In het verkeer probeer ik me over het algemeen keurig te gedragen, relax is mijn motto. Ik ben ook geen heilige natuurlijk, iedereen “vergist” zich wel eens. Maar over het algemeen genomen, rijd ik niet te hard, geef ik richting aan waar nodig, maak ik eerst snelheid voordat ik invoeg op een snelweg en snij ik anderen niet af. Ik houd voldoende afstand en laat mensen voor me nog even naar links komen als ze die vrachtwagen ook willen inhalen. Ik stop voor voetgangers aan een zebrapad en geef voorrang waar nodig. En ik gooi geen rotzooi uit het raam. Allemaal echt waar. En de bekeuringen die ik wel eens krijg gaan meestal over een paar (twee à drie) kilometer te hard rijden. Nou ja ze moeten de grens ergens leggen. Gisteren op de autoweg zag ik door een laagstaande zon dat mijn voorruit wat vuil was. Daarvoor heb ik een paar handige accessoires aan mijn auto: een sproeier en een paar ruitenwisserbladen. Daarna waren mijn ruiten weer schoon. Een paar seconden later wordt ik ingehaald door een personenauto. Hij gaat voor mij rijden, houdt een beetje in en zet zijn sproeiers eens flink aan. Een flink aantal druppels van hem kwamen op mijn voorruit terecht, waarvoor ik hem bedank want mijn ruit is nu echt schoon.  Maar kennelijk had die meneer zich flink geërgerd aan mijn onbedoelde hufterigheid en nam hij zo wraak. Oog om oog, tand om tand nietwaar? Nou, sorry dat er wat druppels van mij op uw ruit terecht kwamen. Sorry dat ik niet in de spiegel keek voordat ik de sproeiers aanzette. Sorry dat ik mijn ruiten op het werk al  niet schoongemaakt heb. Sorry dat ik geen rekening hield met uw korte lontje.

Kort lontje

22 reacties

 1. Als ik een auto voorbij wil fietsen gebeurt het ook wel eens een enkele keer. En op de fiets heb ik niet altijd een handdoek bij me. Moeten die sproeiertjes na wat jaren bijgesteld worden. Dat ze door uitslijten of verstopping niet te hoog spuiten?

 2. Ach ach,

  wat een kinderachtig gedrag.
  gelukkig heb jij nu brandschone ruiten…

  En blijf je alsjeblief altijd gedragen zoals je beschreef.
  Je doet het goed.
  Iedereen zou het zo moeten doen!!
  En iemand moet een beetje het voorbeeld geven……….

  Groetjes van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.