Mijn visie op het nieuwe werken
Mijn visie op het nieuwe werken

Mijn visie op het nieuwe werken

Het nieuwe werken is een kreet die tegenwoordig steeds vaker wordt gebezigd. Ik kom hem tegen bij firma’s, en de laatste tijd ook steeds vaker op het werk. Bring your own PC of PDA hoort daar ook bij. Want waarom zou je je op het werk moeten inspannen op een oude PC uit het jaar toebak en een ouderwetse telefoon als je er thuis een gadgetfeest van hebt gemaakt met als ultieme inzet een iPad, een iPhone en een iMac. Oké, de nieuwe generatie aan androids mag ook meedoen. Met die gedachtegang is ook het “bring your own ” ontstaan. Was het vroeger bottom up, nu is het de manager die zijn iPhone wil aansluiten en een presentatie op zijn iPad wil geven. De IT-afdeling holt er huilend achteraan. Toch zijn er bedrijven die al zo werken. In principe kan ik dit ook. Het kan voor het bedrijf zelfs veel goedkoper zijn om dit te doen. Geef de werknemer gewoon een jaarlijks budget en geef de werknemer de benodigde software zoals een goede virusscanner, encriptiesoftware en een officepakket. De werknemer is voor de rest zelf aansprakelijk voor een goede werking. Voor een 1500 euro per jaar per werknemer heeft iedereen de mogelijkheid om een goede laptop of PC, of wat dan ook te kopen (en willen ze meer, kan dat via een eigen bijdrage). En waarom vaste telefoons, die heb je thuis dadelijk ook niet meer. Hooguit een aansluiting voor je ADSL. En, het spaart de IT afdeling een hoop ergernis… Zijn er dan geen nadelen?. Uiteraard zijn er een risico’s, is het moeilijk te controleren, heb je thuis wel een goede werkplek enz. enz. Maar let op, voor we een jaar verder zijn komt er een grote kentering in de IT wereld en gaat iedereen met laptops en tablet-PC’s door het leven. Buiten een aantal noodzakelijke desktops of zero-clients met een virtuele desktop in de fabrieken voor aldaar werkzaam personeel gaat iedereen door het leven met een eigen PC en een eigen Phone. Het nieuwe werken doet zijn intrede.

bVision Photography

18 reacties

 1. Ik weet niet of dat wel gaat werken. De werknemer vrij laten in de keuze van apparaten en software en wel zelf verantwoordelijk maken voor de juiste werking. Dan zal er veel fout gaan vrees ik…
  OT: bedankt voor je compliment over de mussen.
  Prettig weekend.

 2. bij ons zijn ze de i pad aan het testen om te kijken hoe het werk sneller en beter kan gaan,
  peter doet heel veel met zijn eigen i pad en hem bevalt het prima,
  we wachten af,
  sommigen zijn heel positief maar ja negatief hoort er ook bij.

 3. In sommige beroepen kan dat misschien wel maar een boekhouder zie ik zijn werk echt niet doen op een tablet. Nooit. Als schrijver werk ik het liefst met een desktop en als entertainer heb ik meer dan voldoende aan mijn smartphone. Als presentator gebruik ik vooral e-mail en de reguliere telefoon. En als mens heb je alleen maar voedsel, water, beschutting en aandacht nodig…;-) Fijn weekend!

 4. manlief en zijn werkgever zijn een groot voorbeeld van ‘het nieuwe werken’, en dat bevalt hem wel, al is hij nog best vaak op kantoor hoor, vooral de flexibiliteit is mooi om mee te werken, net voor de files naar huis en dan daar verder werken is een mooie bonus. Wel hebben wij thuis gekeken naar een goede inrichting van de werkplek, die moet nl. wel aan arbo eisen voldoen vonden wij… elektronisch en IT-technisch voorziet de werkgever hem van alle gemakken, het kantoor hebben we zelf gefinancierd, privé hebben we daar nl. ook profijt van.

 5. Ik zou er voorstander van zijn. Maar ik denk dat je wel een goed beleid moet hanteren dat iedereen een werk-profiel aan maakt op diens laptop zodat er niet gedownload of teveel afleiding van privé zaken is. (Maar dat ook niemand in jouw privé shizzle kan als je even niet goed oplet met delen).

  Maar ik zie dit in het welzijnsveld nog niet gebeuren. Daar lopen ze over het algemeen 5 jaar achter met de ontwikkelingen. 🙁

 6. de mogelijkheden met de pc zijn nog niet optimaal benut, zeker niet in vele bedrijven en nog minder in openbare besturen.
  Gevaar is dat er op die manier van alles kan binnengesmokkeld worden in een bedrijf. Denk maar aan virussen en zaken die helemaal niets met het werk te maken hebben.
  Voornaamste vind ik dat met dit systeem te gebruiken er nog steeds mogelijkheid tot controle moet blijven bestaan, anders loopt er gegarandeerd een en ander in het honderd op lange termijn.

 7. Inderdaad Sjoerd nog even en iedereen krijgt van de baas een laptop en een tablet. Zouden jij en ik dat nog meemaken. Misschien jij wel, maar ik zeker niet. Het hangt natuurlijk wel af in wat voor branche je werkt. In mijn geval in de gezondheidszorg dus niet. En voor Albert geldt het al helemaal NIET MEER, omdat hij met pré-pensioen is.
  Wel is hij in het bezit van een MacBook Pro en ik denk serieus na om een iPad 2e generatie aan te schaffen. Even kijken wat er over is na mijn vakantie.
  Groetjes
  Mara

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.