Internet op de mobiel – door Frank (van IkFotograag.nl)
Internet op de mobiel – door Frank (van IkFotograag.nl)

Internet op de mobiel – door Frank (van IkFotograag.nl)

Ik was zowat de laatste bij ons op de afdeling die géén Internet op zijn mobiel had. Maar sinds gisteren heb ik het ook. Als ICTer zijn er legio redenen te bedenken waarom je dit moet hebben, echter eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik het niet echt nodig heb. Het is gewoon leuk om te hebben. En ik wil ook een nummertje Android mee kunnen blazen. Een iPhone was misschien ook leuk geweest, maar die zijn naar mijn idee echt veel te duur. Of beter gezegd, dat ik vind het niet waard. Eigenlijk vind ik al die abonnementen te duur. Voor mijn telefoon heb ik dan ook een zogenaamde SIM-only abonnement van 4,95 per maand met 200 belminuten. De GSM heb ik van de baas. Maar afgelopen maand had een van de Nederlandse providers een interessante aanbieding, het eerste jaar 50% korting, inclusief een zeer geavanceerde smartphone (Samsung Galaxy S Plus) met 1GB download per maand en ook nog eens 150 belminuten. Voor iets meer dan 14 euro het eerste jaar vond ik dat nog net kunnen.

Op de site stond dat de levertijd ongeveer 2 dagen zou zijn. De mail die ter bevestiging werd gestuurd had het al over 3 tot 5 dagen. Als consument wordt je weer eens “bezeikt” om het platweg te zeggen. Dat horen ze op de site te vermelden. Vervolgens een paar dagen later, schijnt er iets niet te kloppen, want ik krijg een email dat men meer gegevens nodig heeft en dat men mij gepoogd heeft te bellen maar niet kon bereiken (geen gemiste gesprekken op mijn GSM, maar wie weet!). Ik hun gebeld, na een kwartier naar een muzakje geluisterd te hebben, besloot ik om dan ook maar een mail te sturen. Daar werd vervolgens niet meer op gereageerd. Een paar dagen later heb ik maar weer eens gebeld, weer muzakjes aanhoren en beloftes gekregen dat alles geregeld zou worden, nee hoor! Afgelopen vrijdag, twee weken verder inmiddels, heb ik maar weer gebeld, en weer een tijd die irritante muzakjes aan zitten horen. Nu kreeg ik iemand aan de telefoon die me echt verder ging helpen. Ik had dan ook al gezegd dat het anders voor mij echt niet meer hoefde. Ik had dit niet eerder al willen doen en ergens ander willen gaan, want providers zijn er genoeg niet waar? Maar je loopt dan natuurlijk het risico dat je ineens met twee abonnementen zit opgescheept. Eergisteren kreeg ik de planning wanneer men de Galaxy bij mij thuis komt afleveren. De route kun je via internet volgen, hieronder een plaatje van de status terwijl ik dit zit te schrijven. Ik ben benieuwd of hij er straks echt is. Van Weert hier naar toe is maar een dik half uur.

Om 18:55 uur krijg ik een SMS dat de koerier er om 19:05 zal zijn. Op exact dat tijdstip gaat even later de bel en staat de koerier voor de deur met de nieuwe Smartphone met Internet. (Wordt vast nog wel vervolgd).

17 Comments

 1. Leuk speeltje, wel handig wanneer je t hebt maar ik mis het niet… Gebruik nu m’n gsm alleen maar om te smsen , zelden om te bellen, daarvoor heb ik liever de vaste lijn, kwestie van gewoonte denk ik ;

 2. onlangs gehoord dat je met WIFI op je gsm gratis het internet op kan komen.
  Of dat allemaal waar is weet ik niet, maar voorlopig houd ik het maar bij de pc.
  ik betaal al dag in dag uit meer dan genoeg facturen.

 3. Ik ben al een jaar lang helemaal blij met mijn internetje op mijn mobiel. Bellen en smsen doe ik al bijna helemaal niet meer. Ik mail of whatsapp tegenwoordig alles of eventueel via facebook.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Dat is weer een stap in de vooruitgang.
  Ik ben nog niet zover…haha.
  Voor mij hoeft een telefoon ook alleen maar te bellen of gebeld te worden.
  Maar die simpele dingen worden spaarzaam.
  Fijne dag vandaag en succes met je nieuwe aanwinst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.