NIET Klikken!!! – door Frank

NIET Klikken!!! – door Frank

Toen ik de huiskamer binnen kwam hoorde ik mijn vrouw, via de telefoon met iemand in het Engels, praten. We kennen mensen in Ghana en ik dacht even dat ze die aan de telefoon had. Tot ze me riep, kom me eens helpen want ik kom er niet uit. Op haar PC stond een bericht dat ze 3000 dollar had gewonnen en dat ze snel binnen vier minuten een nummer in Amsterdam moest bellen. Dat had ze al gedaan en ik kreeg een Amerikaans Engels sprekende dame aan de telefoon. Omdat ik op dat moment nog niet wist hoe ze hier terecht was gekomen, heb ik de dame in kwestie te woord gestaan. We hadden van alles gewonnen, we gingen naar Florida, de Bahama’s, Costa Rica met een Cruise mee, we kregen een huurauto erbij en kamers met zeezicht. We mochten het zelfs in twee keer doen, anders werd het wellicht een halve wereldreis ineens. Dat allemaal voor die 3000 dollar? De aap kwam even later uit de mouw, Alles samen  was ter waarde van 3895 dollar. Dat verschil moest ik dan wel eerst even betalen…. Op dat punt heb ik natuurlijk bedankt en opgehangen. Nou ja het telefoonnummer was in 020 dus de schade was beperkt.

Wat bleek,  mijn vrouw zat niets vermoedend te internetten, toen ze de melding kreeg dat ze ‘ergens’ de miljoenste bezoeker van was en een prijs had gewonnen (Hoe vaak moet ik nog zeggen dat je nergens op mag klikken). Toen ze deze banner dus aanklikte stond er dat ze de prijs ter waarde van $ 3.000 had gewonnen en dat ze daarvoor naar een nummer in Amsterdam moest bellen. Ze dacht waarschijnlijk van wat kan me nou gebeuren, als er een virus op mijn laptop komt dan maakt dat niet zo veel uit. Frank die haalt het er wel af of installeert hem wel opnieuw, dus nieuwsgierig als ze was werd de banner dus toch aangeklikt. En het nummer in Amsterdam werd gebeld. Nou een virus is er niet opgekomen, daar zorgt de virusscanner Avira wel voor. De moraal van dit verhaal? Klik niet zomaar ergens op en als je toch klikt weten jullie nu allemaal waar je terecht komt als je wel klikt, dus hoef je dat niet meer te doen. Of het moet zijn dat je een gesprekje wil met een verder wel aardige Amerikaanse dame. Maar zomaar een grote geldprijs winnen vergeet dat maar. Denk aan mij en klik vooral voorzichtig.

NIET Klikken!!! zei ik toch.

23 Comments

 1. Ja dat heb ik m’n dochter ook duidelijk gemaakt, en toch sta ik soms nog versteld van de ingenieuze trukjes die men probeert om de mensen toch maar te laten klikken, neenee niet met mij, ik pas wel op !

 2. Het was een van de eerste dingen die ik mijn dochters leerde toen ze achter de computer gingen zitten, maar ze lachten me uit, waar zie je ons voor aan, wie gelooft zulke onzin. Ik dacht dus dat mijn hoogbejaarde schoonvader de enige was die nog in zulke dingen trapt. Die heeft gelukkig geen computer maar hij laat zich telefonisch bedotten met prachtige prijzen in het vooruitzicht. En maar betalen. Onvoorstelbaar, maar het gebeurt dus.

 3. We staan in het “Bel-me-niet-register” en dat helpt echt. We worden tijdens het avondeten niet meer telefonisch lastig gevallen. Daarom zullen wij op zo’n banner nooit reageren. Hetzelfde geval wanneer er weer eens een mail uit Nigeria binnenkomt, dat iemand geld nodig heeft en het met dikke rente terug zal betalen. Wel een mooie log Frank.

 4. frank-103

  Het is fout gegaan bij het vrouwenstemrecht, rijbewijzen voor vrouwen…..

  Ze moeten gewoon de keuken in!

  Aha, daar staat de laptop?

  Het is hachelijk!!

  🙂

 5. Pas op! Vaak blijken die “Nederlandse” nummers je automatisch door te verbinden met een nummer op (bijvoorbeeld en inderdaad!) de Bahama’s alwaar de telefoon (vanwege het tijdsverschil is het daar dan nacht!) wordt opgenomen door een zeer slaperig klikkend iemand wiens taak het is om jou zo lang mogelijk aan de lijn te houden. Niets meer en niets minder. Honderden – zo niet duizenden- mensen verdienen zo een aardig zakcentje bij via een of ander louche bedrijf dat het èchte grote geld vangt. Denk ook maar aan de advertenties “Want to make 300 dollars a day, working from home?” Wacht maar tot de telefoonrekening komt…

  Een vriend van mij doet dat ook, wat jouw vrouw doet. “Goh, da’s aardig. Iemand biedt mij “A vree anti-virus filter AND free nude piktures off Briteney Speers.” Vervolgens belt hij mij:”Ter, m’n computer is vastgelopen. Wat moet ik nou doen?”

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: