De laatste zonnestralen – door Frank

Een paar dagen geleden waren we op pad en kwamen zo bij Chateau Sint Gerlach uit. Het Chateau, kasteel in het Nederlands, ligt tussen Valkenburg en Meerssen in en is vooral bekend vanwege zijn horeca. Ook schijnt, tijdens een of ander topontmoeting in 2005, de Amerikaanse president Bush (de jongere) er gelogeerd te hebben. Ik weet niet of je daar trots op moet zijn, maar men vermeldt het. We zijn in deze omgeving al eens vaker wezen wandelen, maar deze keer kwamen we alleen maar voor de koffie en nog een glaasje (of twee) rosé op het terras. We hadden het gevoel, die dag de laatste zonnestralen van dit jaar te kunnen genieten. Met een lekker glas wijn en met het gezicht nog een keer in de laatste zon, lekker een uurtje buiten. Toen we naar de auto terug wandelden scheen een inmiddels laagstaande zon over de vers gevallen bladeren en zette die in een gouden gloed. Wat een mooi afscheid van de zomer kregen we hier cadeau. Met mijn “slimme” telefoon heb ik er nog gauw een paar foto’s van gemaakt.

13 Comments

 1. Grappig Frank dat er in Nederland anders wordt gedacht over afscheid van de zomer dan in Andalucia. Komt waarschijnlijk omdat herfst bij ons in Holanda vaak betekent dat het koud en guur wordt. Dit jaar is alles anders en daarom vind ik die eerste foto zo mooi met al dat herfst-goud. Als het Euro’s zouden zijn, zijn Griekenland en Italië uit de brand.
  Saludos
  Albert

 2. Ha Frank,

  Heel europa lijkt wel in een zonnige herfst te zijn beland, de natuur natuurlijk. oma

 3. Eenvoud is heerlijk, voor de zon.

 4. de eerste foto is prachtig,
  wat een sfeer…

 5. Dat is een mooie plek om wat zonnestralen op te vangen.
  Zonneschijn maakt de wereld veel mooier!
  En de laatste stralen van dit jaar, verwacht ik op oudjaarsdag.
  Hoop ik.

 6. Ja Sjoerd , mooi hé deze dagen , maar lage zon is ook gevaarlijk !

 7. Prachtig herfstig die eerste foto

 8. mooi onderhouden stukje historie daar met dat Kasteel

 9. prachtige herfstkleuren!

 10. die eerste foto voelt zo warm aan

 11. Mooie foto’s..!!
  Ja het was echt nog even genieten.

 12. Heerlijk he…extra genieten.
  Vrees dat we er nu weer een hele tijd op zullen moeten wachten.

  Mooie foto’s!

  Een fijne woensdag 🙂

 13. Het is echt met de laatste zonnestralen nog even genieten he.

Geef een reactie