Over leeuwen en leeuwinnetjes

Het zou zomaar een hoofdstuk uit een kinderboek kunnen zijn, maar voor mij was dit een periode werkelijkheid. Ik heb niet altijd in de ICT gezeten, maar ben mijn carrière gestart als laborant op een waterzuiveringsinstallatie. En wel ene die nog in ontwikkeling was. Met een heuse proefsloot waarin de bacteriën hun best deden om al het vuile water om te zetten in mooi schoon water en kalkrijke slib wat door de boeren als bemesting werd gebruikt. Die bacteriën waren onze leeuwen en leeuwinnen, zij vochten zich dood voor ons en het enige wat wij deden was deze beestjes voeren, zodat ze voldoende energie hadden om zich voort te planten en niet tussendoor de geest zouden geven. Dat schoot weer even door mij heen toen ik in museum Boerhaave deze beschilderde ramen zag met de periodic table of elements. Met een beetje photoshop aangepast en voila, net als destijds, toen ik in de weer was met potten en pannen in mijn laboratorium. Overigens kon je met mijn (glazen) potten en pannen geen Michelin ster verwerven.

bVision Photography

18 Comments

 1. Interessant! Ik las pas, dat er in ons rioolwater heel veel antibiotica zit (en dat komt echt NIET van de boeren!) Kunnen ze dat daar bij de rioolzuivering er ook uit halen? En doen ze dat ook? Want dát water krijgen veel mensen weer binnen.

 2. Dit zegt mij allemaal niets. Albert misschien een klein beetje, maar echte ict’ers zijn we niet. Daarom ook met een kleine letter geschreven.
  Grtz
  Mara

 3. De grote wandplaat met het periodieke systeem heeft heel wat dagdromen bij mij veroorzaakt.
  Mijn leerlingen vertellenenndat zij hier nu niets meer over leren ……
  Vriendelijke groet

 4. Ha Sjoerd,

  Wat een leuk verhaal, dan heb je een flinke switch gemaakt.
  Het periodieke stelsel ken ik nog wel, maar dat was in een bijvak. oma

  ot, Gelukkig heb ik een goede huisarts, die me goed begeleid.

 5. Grote hemel. Dit had ik zo’n vijftig jaar geleden geheel verdrongen. Kom jij me daar weer mee aanzetten. Nee, dank je dus. Niks voor mij!

 6. je weet nooit waar je terecht zal komen in je leven.
  gelukkig maar !

 7. Is inderdaad wel van het een in het andere.
  Maar zie dat ook deze tip om daar even binnen te lopen niet verkeerd is geweest 🙂

 8. Sommige zaken hadden ze ook niet moeten ontdekken…

 9. gelukkig heb ik hier geen verstand vam.
  😉

 10. Ik vind het wel indrukwekkend wat mensen toch allemaal kunnen, en ontdekken.
  En daar gelden dan weer andere dingen voor dan sterren!

 11. Voor mij niet weggelegd deze tak van sport.

 12. Dit is voor mij hogere abracadabra.

 13. Wie heeft er niet gesakkerd op deze tabel ! Maar… ik deed het graag !

 14. leuk om te zien hoe je helemaal in een andere richting kunt belanden dan je eerste baan of opleiding, hier nog zo eentje, manlief was Chemisch technoloog, en nu Lean Consultant… niets meer met chemie te maken…

 15. ’t Is wel een artistieke foto zo 🙂

 16. al dat scheikundig gedoe in school dat was niet voor mij, dus die tabel ook niet

 17. Ik heb mijn diploma Procestechniek, dus ken deze afbeelding herinnerd mij daar ook weer aan.

 18. Dat is wel een hele andere tak van sport.
  Al zullen er vast wel vergelijkingen zijn met de leeuwen en leeuwinnetjes.
  Want ook in de ict moet alles op elkaar afgestemd zijn, anders werkt het niet.
  Succes vandaag weer.

Geef een reactie