Over leeuwen en leeuwinnetjes

Over leeuwen en leeuwinnetjes

Het zou zomaar een hoofdstuk uit een kinderboek kunnen zijn, maar voor mij was dit een periode werkelijkheid. Ik heb niet altijd in de ICT gezeten, maar ben mijn carrière gestart als laborant op een waterzuiveringsinstallatie. En wel ene die nog in ontwikkeling was. Met een heuse proefsloot waarin de bacteriën hun best deden om al het vuile water om te zetten in mooi schoon water en kalkrijke slib wat door de boeren als bemesting werd gebruikt. Die bacteriën waren onze leeuwen en leeuwinnen, zij vochten zich dood voor ons en het enige wat wij deden was deze beestjes voeren, zodat ze voldoende energie hadden om zich voort te planten en niet tussendoor de geest zouden geven. Dat schoot weer even door mij heen toen ik in museum Boerhaave deze beschilderde ramen zag met de periodic table of elements. Met een beetje photoshop aangepast en voila, net als destijds, toen ik in de weer was met potten en pannen in mijn laboratorium. Overigens kon je met mijn (glazen) potten en pannen geen Michelin ster verwerven.

bVision Photography

18 Comments

 1. margriet

  Interessant! Ik las pas, dat er in ons rioolwater heel veel antibiotica zit (en dat komt echt NIET van de boeren!) Kunnen ze dat daar bij de rioolzuivering er ook uit halen? En doen ze dat ook? Want dát water krijgen veel mensen weer binnen.

 2. Rob Alberts

  De grote wandplaat met het periodieke systeem heeft heel wat dagdromen bij mij veroorzaakt.
  Mijn leerlingen vertellenenndat zij hier nu niets meer over leren ……
  Vriendelijke groet

 3. oma

  Ha Sjoerd,

  Wat een leuk verhaal, dan heb je een flinke switch gemaakt.
  Het periodieke stelsel ken ik nog wel, maar dat was in een bijvak. oma

  ot, Gelukkig heb ik een goede huisarts, die me goed begeleid.

 4. leuk om te zien hoe je helemaal in een andere richting kunt belanden dan je eerste baan of opleiding, hier nog zo eentje, manlief was Chemisch technoloog, en nu Lean Consultant… niets meer met chemie te maken…

 5. Dat is wel een hele andere tak van sport.
  Al zullen er vast wel vergelijkingen zijn met de leeuwen en leeuwinnetjes.
  Want ook in de ict moet alles op elkaar afgestemd zijn, anders werkt het niet.
  Succes vandaag weer.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: