Op pad met de fotoclub
Op pad met de fotoclub

Op pad met de fotoclub

bVision Photography

Gisteren waren we op pad met de fotoclub. In dit geval naar C-Mine in Winterslag, België. Voor mij een bekend terrein. Voor de anderen vreemd. En daar is heel wat te zien. C-Mine is een locatie waar een van de mijnen van België een andere bestemming krijgt. Wonen, recreatie, creativiteit, scholing, en dat alles op het terrein van de mijn en met behoud van de oude gebouwen. Daarnaast wordt er nieuwbouw neergezet op een toch wel unieke locatie. Op de bijgaande foto’s een impressie van iets waar nog niets aan is gedaan. Overigens valt me op dat deze de locatie, in tegenstelling tot andere gelijkwaardige locaties, vrij schoon is gebleven. Wellicht dat daaraan toezicht te grondslag ligt. Ondanks een verboden toegang tot de gebouwen zijn we op geen enkele wijze gestoord. bovenstaande foto is genomen op de eerste verdieping van onderstaand gebouw. Gevaarlijk, wellicht, maar wel beheersbaar. Open trapgaten en afwezige leuningen moet je voor lief nemen. Met een paar mensen samen wordt wel op je gelet. En niet te vergeten, WIJ HADDEN ZON GISTEREN, dat zou je bijna vergeten na al dat Snert weer.

bVision Photography

16 Comments

 1. Wat laat je ons genieten om zelf nog eens zo’n locatie te gaan bezoeken. Het bijna doodse stadje DOEL staat ergens nog op ons programma, maar als werkende valt het soms niet mee om “vrije tijd” te maken. Dat is het verschil met mijn partner die vrijheid heeft.
  Ik ga je groeten. Een up-date van onze blog komt er aan.
  Groeten
  Mara

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Heeft body zo’n gebouw, dat zie je niet meer in de nieuwbouw.
  goed dat er bij de herbestemming de gebouwen gespaart blijven. oma

  ot, de muziek is a serieus van Freek.

 3. Wij hadden hier ook zo’n mooie site , van een oude staalgieterij ! Winterslag was vroeger een levendige site , jammer !
  En gisteren was het receptie van de partij en geapperitiefd in de zon buiten !

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.