Opel Admiral (1937 – 1939)
Opel Admiral (1937 – 1939)

Opel Admiral (1937 – 1939)

bVision Photography

Dat Opel ook al een zeer oud merk is mag wel bekend zijn. In 1898 werd de eerste Opel geproduceerd, weliswaar een veredelde koets, maar het begin was er. Lange tijd was Opel de grootste producent van automobielen in Duitsland. Wat minder bekend is, is dat Opel al vanaf 1929 in handen is van General Motors. Vlak voor de tweede wereldoorlog begon Opel met een triootje, de KAD genoemd. Door de concurrentie in de wat hogere klasse besloot Opel tot uitbreiding van het modellen aanbod en er kwamen meteen drie modellen bij, de Kapitän en Admiral en de Diplomat. De eerste Admiral werd geïntroduceerd in 1937, toen uitgevoerd met een 3.6 liter zescilinder lijnmotor met een topsnelheid van 132 km/h. In 1939 stond meteen alles stil en werd in opdracht overgeschakeld op de productie van oorlogsmaterieel. Van de toenmalige admiral vond ik zelfs nog een kort filmpje (30 s). Een auto die ook een plaats mag uitzoeken in mijn virtuele garage.

Vandaag 18 februari is mijn vrouw A. jarig. Het leeftijdsverschil wordt eventjes teruggebracht naar 1 jaar. Ik kan zeggen dat ik volgend jaar zestig word…

17 Comments

 1. Als auto liefhebber heb ik gesmuld van dit logje. Vooral het filmpje was leuk. Ik kan me voorstellen dat je hem in je virtuele garage plaatst. Nog gefeliciteerd met je vrouw A.
  Leuk je aankondiging dat je “volgend jaar” zestig wordt. Dat duurt nog een hele lange tijd als ‘stier’. Waarom ik dit uit m’n hoofd weet? Onze oudste zoon is van 6 mei.
  Adios Sjoerd
  Saludos
  Albert

 2. Gefeliciteerd en maak er een mooie dag van.
  Off topic, ga tweehonderd meter dichterbij het centrum wonen.
  Vanuit mijn huidige huis kijk ik eerdaags op de Skyline als hij hij gebouwd wordt.
  dat was ook de reden, wilde geen apppartementencomplex als uitzicht, dan maar er in gaan zitten

 3. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je vrouw en…. deze auto is super, wel ewen grote bak, voor mij persoonlijk zou dat iets te royaal zijn, denk ik.. maar misschien is het wel leuk om er een keer een ritje in te maken… een heel fijne avond verder…Agnès

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.