Luttelgeest, de orchideeënhoeve

Orchideeën nemen een belangrijke plaats in ons leven in. Waarom wij daar zo gefascineerd door zijn weet ik niet, maar alleen het woord al doet ons opleven. Niet gek dus dat we ter ere van mijn vrouw haar verjaardag afgelopen zaterdag, daar gisteren een kijkje hebben genomen. vijfhonderdtachtig kilometer stond gisteren op de dagteller toen we weer thuis waren. dat waren er twintig meer dan gepland, maar ik kon het niet laten om heel even Friesland in te rijden en een blik te werpen op de haven en het stadje Lemmer. Maar doel was uiteraard de orchideeën. Kijk gewoon even mee en zeg zelf… Alleen al voor de plaatjes. Overigens is de bijbehorende vlindertuin ook beslist een bezoekje waard.

1. Hoezo lijk ik op een schoenbVision Photography

2. Na zo’n schone schoen ben ik maar een rank gevalbVision Photography

3. Oranje Vanda prima, maar niet als huis vanbVision Photography

4. Ik lijk een beetje op een spin, pas maar opbVision Photography

5. Ik weet ook niet hoe ik heet, maar ik woon wel in de tuin
(Morpho peleides – mannetje)
bVision Photography

16 Comments

 1. Een schitterende reportage Sjoerd. Het deed mij weemoedig terugdenken aan mijn reeds overleden vader die in zijn huis een speciale kas had waarin hij orchideeën kweekte. En wat was hij trots als alles in bloei stond.
  Saludos
  Albert

 2. Ha Sjoers,

  Gezien de foto’s was de reis de moeite waard.
  Een pracht bloem, hier staan er ook diverse in huis, zelfs op de hobbiekamer, deze zijn zonder bloem. oma

 3. Je ziet ze wel vaker door het land heen. Top.

 4. Ja, niet onaardig, ik zou daar dan weer niet naar toe gaan, maar dat is het mooie der weblogs, zo kom je van alles tegen!

 5. Schitterende foto’s en jullie rijden heel wat af zo nu en dan he, maar ja je hebt er ook de wagen naar.

 6. prachtig………………
  en wat een mazzel die vlinder met zijn open vleugels, komt bijna nooit voor.

  😉

 7. Orchideeën zijn niet echt mijn ding, maar vlinders des te meer.
  Vooral de eerste en de laatste foto vind ik toch wel erg mooi.

 8. Wat ontzettend mooi. Vooral die oranje zijn prachtig!
  De kleuren spatten van het scherm. Goed gedaan, Sjoerd!

 9. Ze zijn prachtig, maar ik zou er toch niet zo,n lange rit voor over hebben 😉
  Nog gefeliciteerd met de jaardag van A.

 10. Heerlijk om daar door te lopen. Je blijft je ogen uitkijken.

  Love as always
  Di Mario

 11. Vind je het raar als ik zeg dat ik orchideeën sexy vind?

 12. Heel mooie foto´s, de vlinder is prachtig, wat een mooie kleur… en de orchisdeen zijn ook fantastisch… wat heb je toch veel varianten…Groeten…

 13. Wauw Sjoerd, meer kan ik niet zeggen dan WAUW!!

 14. inderdaad een heel mooi ….

  En nog wat late wensjes voor je vrouw

 15. Ik kan me voorstellen, dat je daar je hartje weer opgehaald hebt.
  Schitterend…!!

Geef een reactie