QR coderingen
QR coderingen

QR coderingen

Deze week kwam ik bij Chantal de vraag tegen met welke app je QR-codes het beste kunt lezen. Nu is dat natuurlijk afhankelijk van welk type besturingssysteem je hebt, Apple,Google, Windows. Aan de andere kant kun je je de vraag stellen wat doe je er vervolgens mee, of wat zijn QR-codes. QR-codes zijn oorspronkelijk ontwikkelt door de Japanner Denso Wave, die voor Toyota een systeem bedacht om onderdelen te kunnen kenmerken en identificeren. Eenvoudig gezegd een digitale tweedimensionale streepjecode die meer gegevens kan bevatten dan alleen een stukje tekst. Naast de meer industriele toepassingen vind je ze steeds meer als visitekaartjes, websiteverwijzingen, telefoonnummers, reclame in tijdschriften en kranten die je direct kunt bellen en ga zo maar door. Gemakzucht dient de mens. In plaast van mijn website adressen in te typen, kun je met een QR-reader een van onderstaande plaatjes inlezen en je gaat direct naar een van mijn websites… Wil je meer weten over QR codes of er zelf een willen aanmaken, kun je naar het volgende adres gaan:http://www.qrcode.nu/. Trouwens, ik heb helemaal niets met de koningin, maar iedereen een fijne zonnige dag toewensen op haar verjaardag moet kunnen.

bVision Photography

http://www.bvision.nl

bVision Photography

http://trafo.bvision.nl

20 Comments

 1. ha, en ik die dacht dat die “qr-codes” een soort spelletjes waren in de trand van “vind de kortste uitweg”…
  ‘k vrees da’k langzaam maar zeker grip op de digitalisering aan het verliezen ben, het is gewoon te veel en te snel in eens voor me.

 2. Ik heb er ook al es 1tje gemaakt voor annespike…
  maar ik heb sinds ik een nieuwe telefoon heb geen qrreader meer..
  Komt denk ik ook omdat ze hier in Oostenrijk er nog veel minder mee doen dan in Nederland waar ik ze overal zie verschijnen!

 3. ha die Sjoerd!

  ik heb ook niets met de koningin.
  Ben zelfs republikein.
  Maar voor alle mensen, die het vandaag vieren
  ben ik ontzettend blij, dat het zonnetje schijnt.
  Nu hoeven ze geen kou te lijden bij hun handeltjes…

  Ga die QR-code eens uitproberen met mijn i-Pad.
  Kan dat???

  groet van Marlou

  .

 4. Ik heb nog geen smartphone dus werk ik ook nog niet met die qr-codes. Ik heb het gevoel nog niets te missen.
  Je moest het dus toch even kwijt dat JIJ niets hebt met de koningin. Dat is je volste recht. Mag ik dan zeggen dat ik dat wel heb!
  Grtz Mara

  Daarom voor jou de volgende Koninginnedag-weetjes bij elkaar gezocht:

  • Koninginnedag bestaat al ruim 120 jaar als feestdag. Koningin Juliana besloot het na haar aantreden te vieren op haar eigen verjaardag, 30 april. Dat gebeurde voor de eerste keer in 1949. Toen Beatrix koningin werd in 1980, besloot ze Koninginnedag op 30 april te blijven vieren. • De koningin bepaalt zelf waar ze heen gaat. Officieel komt ze op uitnodiging van de gemeenten. Beatrix maakt dan zelf een selectie. • Het is nu de derde keer dat de koninklijke familie de provincie Utrecht bezoekt. In 1999 waren de Oran- jes in Houten en de stad Utrecht. In 1987 waren ze in Breukelen en Soestdijk. De provincie Zuid-Holland heeft de Oranjes al de meeste keren mogen ver- welkomen: vijf keer.
  • De vele cadeaus die de koninklijke familie krijgen worden ondergebracht in een stichting, de Stichting Officiële Geschenken van het Huis Oranje-Nassau. De spullen worden gestald bij het Koninklijk Huisar- chief bij Paleis Noordeinde in Den Haag en mogen niet worden verkocht.

  1. Toch is een koning of koningin iets uit lang vervlogen tijd. Tegenwoordig zijn we als volk mondig genoeg om ons staatshoofd zelf te kiezen. Bovendien is Nederland tot een eind in de Franse tijd een republiek geweest. Dus over een echte traditie kunnen we ook niet spreken. En ben ik van “Duitschen bloed” zegt ook genoeg. De Oranjes zijn niet eens Nederlands van origine.

 5. Ik heb al heel lang een QR code op mijn website. Ik vind ze wel handig in tijdschriften en dat soort dingen, het scheelt weer typen. Gat in de markt: een USB QR code scanner voor aan je laptop of desktop PC. Uiteraard draadloos net als de muis. Of wellicht ingebouwd in de muis. Of bestaat dit al?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.