De kip die een feestje had

Deze “Belze” kippen trof ik afgelopen weekend aan in de stad van Ambiorix, de Belgische roverhoofdman die keizer Julius Cesar wist te verschalken. Ofwel in de oudste stad van Belgie, Tongeren. Bij iedere kip hoort een verhaal, alleen ik ken ze niet… Alhoewel, ik heb mijn best gedaan. U kunt erop klikken voor een groter en duidelijker exemplaar.

bVision Photography

Kijk hier, die is lekker zacht, daar kan ik mijn ei in kwijt…

bVision Photography

Doe mij maar een glaasje champagne, we hebben wat te vieren…

bVision Photography

Ik heb de tafel al gedekt…

bVision Photography

Dat stomme kussen kan straks ook nog, aanvalluh…

bVision Photography

Krijg nou tieten, kippen met een rokje, komen jullie ook…

25 Comments

 1. hahahahahaha..al die reacties op die kippen…. echte zijn mooier…maar ook niet altijd je van het… het blijft tobben… maar nepkippen…. nee., dat hoeft voor mij niet zo…

  Agnès

 2. woeha, het zaligste van heel dit logje vind ik “krijg nou tieten” ! prachtige Nederlandse uitdrukking toch?

 3. Wat een schitterende exemplaren.

 4. Ha Sjoerd,

  Zeker appart een kip in een rokje, meestal houden ze daar niet van.
  Je voelt je kip lekker al je weer weg gaat. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 5. Ze zijn wel grappig, maar eerlijk gezegd hoef ik ze niet in huis, tenzij ze eieren leggen dan wil er er wel eentje hebben

 6. Het zal er wel tijd voor zijn. Maar ik ben geen fan van dat soort staanindeweg.

 7. Ze moeten wat om de toerist geld uit de zak te kloppen. Dan valt een kip nog wel mee, elders hebben ze zo’n plassend manneke….

 8. ze zijn erg leuk hoor………………
  al hoef ik ze niet thuis te hebben
  😉

 9. Met dit soort kippen heb ik dus helemaal niets.

 10. Als het nou een oranje was, die had hier prima in huis gepast! 😉

 11. Ik vind ze wel leuk hoor. Kreeg de afgelopen jaren van een vriendin regelmatig eens een kip of twee, die staan overal buiten en binnen, erg leuk en het doet me steeds weer aan haar denken. Kippen zijn leuke cadeautjes!

 12. Het is wat, die kippen. 😉 Niet helemaal mijn smaak voor in huis.

 13. Zeker geen “kip zonder kop”, wel plezante kippen in deze winkel. En jij even blij dat op zondag de winkels in Tongeren open zijn. Ga je nog meer steden en/of dorpen in de buurt bezoeken tijdens je vakantie? De aanraadtips noteer ik allemaal in mijn notitieboekje “Things-to-do-in-Zuid-Limburg. Ga dus rustig door amigo. Adios Sjoerd
  Saludos de
  Mara

 14. als ze maar niet kakelen als een kip zonder kop.

  Love as always
  Di Mario

 15. Hee, wij kwamen zaterdag ook door Tongeren, ik zei nog tegen R dat je daar laatst foto’s van had geplaatst. Je zou eigenlijk een app moeten hebben die je zegt dat een van je favoriete webloggers ook in de buurt rondrijdt 😉

 16. Waarmee je weer een mooi bruggetje hebt gelegd tussen jouw blog en de mijne. Ik heb zelfs tieten, maar dat had je (denk ik) al wel geraden! Hahahaha. Doe mij maar een Pina Colada-kip! Ik vind ze geweldig.

 17. Ha die Sjoerd…

  ik zit hier lekker achter mijn computer te lachen om jouw gekke kippetjes en grappige teksten.
  heerlijk!
  Mijn dag is al goed begonnen!

  Groetjes van Marlou

  .

 18. Ik zou ze niet in huis hoeven, die Belze kippen

 19. OT. Dan nodig ik je hierbij dan uit s de Westvleteren te komen bezoeken , je bent mijn gast !

 20. Dank je wel voor al je lieve woordjes bij het overlijden van mijn broer, ze waren een grote steun.

  Je was dus in de stad van Ambiorix , ik toevallig ook 🙂

 21. ik ken wel een verhaal van een kieken uit de streek alhier, maar da’s niet voor publicatie geschikt.

 22. Oei , oei ; Die kippen 🙂 Het verhaal daarvan ken ik niet !

 23. Niet echt mijn smaak. Maar dat hoeft ook niet. Anders vonden we allemaal het zelfde mooi.

 24. Haha, die kip met het rokje, wel grappig om te zien, niet om te hebben.
  Zonnige maandag Sjoerd, geniet er volop van.

 25. Wat een lelijke kippen, ik kan niets anders zeggen.
  En ze leggen vast ook nog eens helemaal geen eieren.

Geef een reactie