Breda
Breda

Breda

Afgelopen weekend zijn we nog even met de MG naar Breda geweest. Ik was er nog nooit geweest en ik wilde sowieso even een wat groter stuk rijden. En wat doe je dan als vreemdeling in de stad, eerst parkeren, in de parkeergarage onder de houtmarktpassage. Het was nog rustig, maar dat veranderde al snel. Het was in het begin nog wel even wat donker en bewolkt, maar ook het weer werkte mee

bVision Photography

Later vonden we uiteraard ook nog de Barones, een mooi winkelcentrum met daarin ook een Selecsys, nog niet in nieuwe stijl. Een mooi complex waar ik later nog een aardige foto heb mogen maken. Het eten bij Margreet was ook lekker, alleen de bediening was niet geheel naar wens.

bVision Photography

Op de step hebben we maar overgelaten aan deze oranjevierders. Waarvan er steeds meer in de stad kwamen naarmate de tijd vorderde. Geholpen heeft het niets, maar het plezier werd er daardoor niet minder om.

bVision Photography

Een stukje cultuur hoort er uiteraard ook in, en we bezochten dus ook de grote kerk in het centrum, waar de Nassau’s begraven zijn. Dat valt overigens ook op in de kerk, heel veel grafstenen met aardige oud hollandse teksten waar je moeite moet doen deze te vertalen naar het huidige Nederlands. Op de terugweg het laatste stuk lekker binnendoor, de kap eraf en genieten van de zon.

bVision Photography

21 Comments

 1. Breda heeft een leuke en afwisselende binnenstad, in de baraones ben ik nog nooit geweest.
  Off topic, kan je mail adres niet meer vinden of kijk verkeerd 🙂 en via antwoordmail kan ik de foto’s niet versturen van het trafohuisje. Stuur even een mailtje.

 2. En vandaag mocht ik tijdens de lunchpauze even een stukje met Sjoerd mee rijden. Het heeft wel wat moet ik zeggen. Ik heb altijd gedacht dat ik er op mijn knieën uit moest, uit een sportwagen,en met een schoenlepel er in, maar dat viel ook al weer mee. En de stoelen zitten heerlijk.

 3. Zie wat MG allemaal te weeg brengt. Voor Marlou zelfs een jeugddroom. Dat weet ik al sinds 1992 met mijn MGB. Ik neem aan dat je niet over de snelweg bent gegaan, want die MaGical feelings krijg je juist op 60 of 80 km wegen.
  Saludos de Albert

 4. Hee Sjoerd,

  een MG!
  Dat is een meisjesdroom van mij!!!
  Vroeger als ze vroegen: wat voor auto wil jij?
  dan antwoordde ik: een MG

  Geweldig!!!
  Ik hoop voor jou op heel vaak een OPEN DAK!!!

  groet van Marlou

  .

 5. Dat is de moeite waard hoor om een dagje Breda te doen.
  Alleen jammer van die mooie vloer in de Baronesse, levensgevaarlijk bij nat weer.
  Dan lijkt het wel een ijsbaan. Heeft al veel gebroken ledematen opgeleverd.
  vele rechtzaken hebben nog geen gewenst resultaat opgeleverd.
  Succes vandaag weer hé.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.