Genieten
Genieten

Genieten

Je zal maar 60 worden en te horen krijgen dat je negen maanden langer mag gaan werken. Dat is balen toch. Toen ik begon met werken werd mij al voorgeschoteld dat met de destijds geldende regels ik moest werken tot mijn 61ste. Vut regelingen, prepensioen en ga zo maar door. en na je pensioen nog jaren genieten van een welverdiende rust met een goedgevulde beurs. Vergeet het maar dus. Inmiddels ben ik er achter dat anderen ervoor gezorgd hebben dat ik moet werken tot 65 jaar en 9 maanden. Degene die op dit kabinet hebben gestemd zijn bedankt…
Maar, alle nadelen heb ook voordelen. Mijn baas moet ook nog een jaartje extra en mijn collega’s nog veel langer… En genieten doe ik met mijn vierdaagse werkweek zo vaak als het kan. Met de MG eropuit totdat we er bij neervallen. Ik vraag me alleen af hoe je mensen die zo oud te horen krijgen dat ze nog een jaar langer moeten nog kunt motiveren. Voor mij is het niet zo erg, ik heb een fijne baan waar ik me nog vol aan kan geven, in de ICT moet je wel bijblijven, maar de bouwvakker, stratenmaker, vuilnisman en ga zo maar door, die hebben daar echt geen zin meer in. Als die zaken waar we jaren aan betaald hebben zijn in rook opgegaan.

bVision Photography

22 Comments

 1. Hola Sjoerd, Je mag dus 9 maanden later met pensioen. Ik drie maanden en m’n lief heeft mazzel gewoon met 65 eind van dit jaar: AOW en pensioen (ABP Heerlen) vangen. Je hebt nu eenmaal luxe paarden en werkpaarden.
  Blijf trouwens die MaGical feelings beleven met je MGTF. Zeker in jouw geval als je hem nog maar zo kort in je bezit hebt. Onze F staat nog steeds in de eigen winterstalling. Vandaag wordt er een nieuwe accu gehaald (ik heb vandaag en morgen vrij èn ook ik vind mijn werk nog steeds leuk), want a.s. zondag en maandag willen we naar Drenthe. Hopelijk werkt het weer dan beter mee als afgelopen weekend. De temperatuur vind ik niet slecht. Je kan veel dingen doen.
  Groetjes
  Mara

 2. Ik zal wel tot 67 of 68 moeten, maar als we nu al vinden dat de gemiddelde medewerker van 60+ nauwelijks meer iets produceert en we ook af gaan van het lifo systeem met ontslaan, dan hebben we straks waarschijnlijk erg veel werkeloze en arbeidsongeschikte 60+ ers. Dan heet het geen pensioen, feitelijk is de 60+er niet meer aan het werk.

 3. oma

  Ha sjoerd,

  De kwaliteit van je baan maakt het minder moeilijk.
  Maar in de jaren 80 is iets vergelijkbaars geweest met een prepensioen in het onderwijs, dat verschoof ook opeens, moest men opeens ook een jaar langer werken. oma

 4. Ik help je hopen dat het voor jou 65 jaar en 9 maanden wordt. Want je hebt gezien hoe snel zo’n wetswijziging erdoor is gejast. En tot dat door jou verwachte pensioen kan zoiets dus nog heel wat keren gebeuren als het Nederlandse kiezersvolk niet heel snel bij zinnen komt.

 5. Ik heb uitgerekend dat ik tot 66 ½ moet ongeveer. Het is voor mij daarom al jaren lang dat ik nog tien jaar moet/mag (ik ben ICTer en vind het nog steeds leuk om te doen). Dat deze maatregel er aan stond te komen wisten we al, helaas. Wat ik nu wel eerlijker vind is dat ze nu al beginnen met de leeftijd langzaam aan op te schroeven. Immers de baby-boom is al in 1945/46 begonnen en niet in 1955. De generatie van voor 1955 is vaak al behoorlijk gematst met van allerhande overgangsregelingen, als er weer eens iets afgeschaft werd.

  OTR: Iemand heeft je lijstje met speciale karakters verbouwd.

 6. Je hebt o zo ware woorden…
  Maarja ergens moet je een streep trekken als je zo’n beslissing neemt… 🙁
  Helaas pindakaas.
  Voor jou geldt het gelukkig dan niet zo zeer, maar voor alle anderen wel. Behoorlijk balen.

 7. Ja, de tijd dat we werden omringd door gouden bergen, waar de bomen tot in de hemel groeiden, is helaas voorbij.
  Maar ach, alles is betrekkelijk. In goede gezondheid met pensioen kunnen gaan lijkt me het belangrijkst, ongeacht of dat nu op je 60e is of op je 67e.

 8. Ik schijn zelfs een dik jaar langer te mogen werken, maar ben helaas al gestopt. 🙂 Veel mensen kunnen een stuk eerder stoppen als ze met minder genoegen nemen. Ben je ook niet zo afhankelijk van de bestuurders in Den Haag en Bruxelles.

 9. schandalig, heb er geen ander woord voor. moest een privéfirma met het geld omgaan zoals een regering dat doet waren ze na 3 maanden failliet. en het verbrassen en zakkenvullen blijft maar duren….

 10. Ik kan tot mij 67 ste werken en dan heb ik er 51 jaar opzitten.
  En hopen dat het tegen die tijd niet opgehoogd is naar 70.
  Het ergste van het verhaal is, dat de politici en aanverwante consorten hier trots op zijn ! ipv zich diep, DIEP te schamen.
  Al jaren was de vergrijzingproblematiek bekend, en als die politici hun werk goed gedaan hadden en bijtijds de nodige maatregelen genomen hadden dan was dit helemaal niet nodig geweest.
  Maar de heren en dames hebben liever hun beleid gebaseerd op de krant van morgen en hun eigen belangen, om hun toekomstige commissies veilig stellen.
  Zij zouden niet zo vrijblijvend in de kamer moeten zitten, maar als ze weer eens iets verkloot hebben daar verantwoording moeten afleggen en eventueel een rekening van gepresenteerd moeten krijgen.
  Als ik mijn werk niet goed doe vlieg ik eruit en zij zeggen oeps, en gaan lachend naar de volgende blunder.
  Zo en dit ben ik ff kwijt.

 11. Je moet er toch niet aan denken om op die leeftijd nog zulk zwaar werk te moeten doen. We moeten langer werken, maar de werkgevers zijn er ook niet altijd blij mee.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.