Spannende zondag uit Amstelveen
Spannende zondag uit Amstelveen

Spannende zondag uit Amstelveen

De huisjes op deze twee locaties zijn gefotografeerd door ferrie = @differentieel. Het ene huisje staat aan de Valreep en het andere aan de Parlevinker. De begeleidende tekst zegt genoeg. Maar, ze gaan toch de collectie in. Al is het maar voor de spanning in de huisjes. Vanuit een warm en zonnig Portugal groet ik u vol spanning. En zeg zelf, twee voor de prijs van ene vandaag…
Ferrie:
Twee locaties heb ik gefotografeerd die kenmerkend zijn voor het woongenot van slaapstede Amstelveen kenmerkend is de smakeloosheid van de gebouwtjes, de architect heeft vermoedelijk de opdracht gekregen om ze zo onopvallend mogelijk te maken. Dat is tussen al die eenvormigheid van de gehele wijk Waardhuizen een zeer lastige klus want hoe maak je een gebouw onopvallend in een dorp dat de vergetelheid intrekt op muizenvoetjes. Het is slechts een enkele Amstelvener gelukt om zich los te maken uit de van oudsher drassige moerasgrond die wordt bevolkt door megalomane leegstaande kantoorgebouwen, de meeste vierkante meters in Nederland. Kort en goed; in Amstelveen is eigenlijk nimmer sprake van enige vorm van hoogspanning.

Parlevinker

Trafohuisjes

Trafohuisjes

Trafohuisjes

Parlevinker:
52°16’48.66″N
4°51’41.48″O

Trafohuisjes

Valreep

Trafohuisjes

Trafohuisjes

Trafohuisjes

Valreep:
52°16’41.37″N
4°51’58.85″O

Trafohuisjes

18 Comments

 1. Toch opvallend dat deze nog aan de weg staan. In veel van dit soort wijken wordt 1 van de garageboxen gebruikt en die valt alleen op doordat ie een groene deur met Liander-sticker heeft en 30 cm hoger is dan de andere garageboxen. Je moet dan ook achterom, want vanaf de weg zijn die niet te zien.

  Bij die garageboxen komt er geen architect meer aan te pas. Of dat bij deze is gebeurd weet ik niet. Vaak is het 1 ontwerp dat op veel plekken geplaatst wordt. Tegenwoordig zijn het vooral prefeb lage beton-dingen waar je niet in kan staan of prefab grijs kunststof die er ook niet uitzien.

  Verder ken ik er mijn omgeving een aantal die compleet verscholen zijn in het groen. Dus wel gewoon in een wijk, maar heg er om en overheen. Helpt wel goed tegen grafitti. 🙂

  1. ach Ximaar – – een beetje smeuïg verhaal maken van iets dat doodgewoon is vind ik wel een “uitdaging” – – voor mij spelen rationele argumenten daarin geen rol – alles is geoorloofd om het verhaal te maken, dus ook dingen die niet kloppen in de werkelijkheid – – zoiets, zeg maar

 2. ha die Ferrie,

  ik viel niet echt op de huisjes: inderdaad: ze zijn onopvallend en misschien moetsen ze dat ook zijn.
  nee… ik viel op je tekst:
  Wat heb jij een leuk stukje geschreven. Ik vond het eigenlijk best wel een spannend stukje.
  Ik zou er niet willen wonen: te spanningsloos. Ik zou van alles gaan missen en vooral: LEVEN!

  Ik vind het een spannende hobby van Sjoerd. Hoe kom je er op!

  En Sjoerd!
  Zit je nog lekker te zonnen?

  Allebei hartelijke groet van Marlou

  .

 3. leuk leuk die huisjes op bVision – – zeer vereerd

  @ Ximaar: het ging mij juist om het onopvallende – haast niet op te merken – – spektakel is er al genoeg – –

  @ Frank-103 – de missie was: een spannende zondag

  @Anges: ferrie schrijf je met IE op het eind – gooi deze maar eens in de google zoeker, dan begrijpt je waarom: ferrie = differentieel
  @Agnes II: camera Leica DLUX-5

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.