Weerribbenriet
Weerribbenriet

Weerribbenriet

Jan, van Afanja, maakte op zijn site reclame voor een dvd die gaat over het werk van de riettelers in de Weerribben, een nationaal park in Noord West Overijsel. Ik had al diverse stukjes gezien en de trailer bekeken op YouTube en dacht bij mezelf, kom op joh, bestellen die dvd en een beetje sponsoren. Ik kreeg de dvd keurig op tijd binnen met een mooi hoesje en bedrukte dvd, super. Net voor het eten opgezet, met het idee er even doorheen kijken en later eens helemaal zien. Fout gedacht dus… van het begin tot het einde in ene keer gekeken. De historie van de rietteler en rietsnijder van primitief tot half geautomatiseerd. Dat zijn pas mensen… Hard, maar eerlijk werken. Het ziet er leuk uit, maar is een heel zwaar beroep. Ik vind dat Jan een schitterende documentaire heeft gemaakt. Volgens mij is hij zijn beroep vroeger misgelopen. Als je hem ook wil zien kun je die dvd gewoon bij hem bestellen, kijk maar eens op zijn site.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. Ha, het ging mij al net zo. Ik dacht ‘even’ een minuut of 10 kijken, maar… de dvd in 1x afgespeeld: zo boeiend is ‘ie :-D! En ondanks dat veel werk is gemechaniseerd, komt er nog heel wat handwerk aan te pas.

 2. Annette Barendregt

  Wat goed dat Jan er een DVD van heeft gemaakt. Zulke dingen moeten behouden worden voor het nageslacht. Er verdwijnt al veel te veel van ons cultuurgoed. Ik ben nu wel nieuwsgierig naar de inhoud. Kan hij hem niet op YouTube zetten? 😉

 3. Pingback: Besneeuwde tempels in de Ecokathedraal « Afanja's Weblog

 4. hai Sjoerd,

  ja… de Weerribben.
  Dat is zo’n mooi gebied!
  Ik ben er vroeger veel geweest, want een vriend werkte daar…
  als…
  rietsnijder!!!

  Mooi werk, maar wel hard werken..
  En ’s winters knap koud…

  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.