Feuerwehr
Feuerwehr

Feuerwehr

bVision Photography

Het gaat er af en toe vurig aan toe is Sittard, en dan kun je als friture beter je eigen brandweerauto voor de deur hebben staan. Zoals deze uit Oostenrijk afkomstige Volkswagen LT 35 bus van de brandweer in Mistelbach. Het bouwjaar van de bus is februari 1980.

bVision Photography

In tegenstelling van wat je bij de brandweer zou verwachten zit hier een tweeliter benzinemotor in met maar 75 pk. Maar ook deze heeft het inmiddels 31 jaar uitgehouden. Alleen die zwaailichten, ik vraag me af of dat is toegestaan hier in Nederland. Aan de andere kant ziet het ook niet uit als je ze eraf moet halen.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

  1. blauwe zwaailichten zijn niet toegestaan, ook niet indien ze afgesloten zijn (artikel 5.3.65 en 5.3.65 regeling voertuigen.
    “het is niet toegestaan armaturen aanwezig te hebben die de indruk kunnen wekken dat er een blauw zwaai of knipperlicht gevoerd kan worden”
    Dus, wel of niet aangesloten maakt niet uit, blauwe kappen zijn al verboden, tenzij je +/- 5000 euro uit wilt geven aan ontheffingen bij de wegbeheerder en dan krijg je zo’n ontheffing alleen als je het voertuig inzet voor evenementen en speciale gelegenheden !!

    O ja, eerste keer waarschuwing. tweede keer 750 euro per lamp, derde keer inbeslagname + hogere boete, vierde keer inname kenteken

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.