Feuerwehr

bVision Photography

Het gaat er af en toe vurig aan toe is Sittard, en dan kun je als friture beter je eigen brandweerauto voor de deur hebben staan. Zoals deze uit Oostenrijk afkomstige Volkswagen LT 35 bus van de brandweer in Mistelbach. Het bouwjaar van de bus is februari 1980.

bVision Photography

In tegenstelling van wat je bij de brandweer zou verwachten zit hier een tweeliter benzinemotor in met maar 75 pk. Maar ook deze heeft het inmiddels 31 jaar uitgehouden. Alleen die zwaailichten, ik vraag me af of dat is toegestaan hier in Nederland. Aan de andere kant ziet het ook niet uit als je ze eraf moet halen.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. blauwe zwaailichten zijn niet toegestaan, ook niet indien ze afgesloten zijn (artikel 5.3.65 en 5.3.65 regeling voertuigen.
  “het is niet toegestaan armaturen aanwezig te hebben die de indruk kunnen wekken dat er een blauw zwaai of knipperlicht gevoerd kan worden”
  Dus, wel of niet aangesloten maakt niet uit, blauwe kappen zijn al verboden, tenzij je +/- 5000 euro uit wilt geven aan ontheffingen bij de wegbeheerder en dan krijg je zo’n ontheffing alleen als je het voertuig inzet voor evenementen en speciale gelegenheden !!

  O ja, eerste keer waarschuwing. tweede keer 750 euro per lamp, derde keer inbeslagname + hogere boete, vierde keer inname kenteken

 2. blauwe zwaailichten zijn niet toegestaan in nederland, behalve voor nooddiensten. Ze mogen wel gemonteerd zijn, maar dan niet aangesloten dan is het probleem opgelost 🙂

 3. In ons land mag je geen blauwe lampen voeren op een auto. Maar ja, 122 is natuurlijk wel belangrijk.

 4. Ik zie weleens vaker oude brandweerbusjes met zwaatlichter er nog op. Misschien is het dus toegestaan maar mogen ze uiteraard alleen niet werken.

 5. Bij dit frietkot denken wij aan de Fire Brigade van The Move
  Na al die biertjes zal jij wel een hartige hap lusten 😉

 6. Bij een museumvoertuig zullen ze er wel op mogen zitten, maar gebruik is waarschijnlijk verboden!

 7. Ha Sjoerd,

  Toen had je motoren die weinig vermogen leverde, maar wel onverslijtbaar waren.
  De blauwe zwaailichten zijn verboden op de openbare weg. oma

 8. 112 is toch het alarm nummer ?

 9. ik vind het een leuk ding, en op die lampjes hen je nu andwoord…………

 10. Ik heb ze wel eens mooier gezien.

 11. Heb er hier ook al meerdere zien rijden in gebruik als camper, mèt zwaailichten, ik denk dat het pas fout is als je ze aanzet.

 12. regels veranderen. Maar leuk is het wel, dat oud spul.
  Alhier zijn ze er ook zuinig op.

 13. Volgens mij mogen die zwaailichten wel. Ik zie wel eens meer oude brandweerauto’s die voor prive worden gebruikt. Ik zal er eens op letten

 14. Een bijzonder lelijke auto, en dat maakt hem eigenlijk erg mooi. Gek eigenlijk.

 15. Dat noem ik nu nog eens rood

 16. Volgens mij mogen ze er nu wel weer op zitten, maar mogen ze niet aangesloten zijn. Maar dat soort dingen willen nog weleens per jaar verschillen.

  Love As Always
  Di Mario

 17. Zwaailichten horen bij een brandweerwagen hé..!!
  Fijn weekend Sjoerd.

Geef een reactie