Klasse
Klasse

Klasse

bVision Photography

Ik heb weer een pracht exemplaar gevonden voor in mijn virtuele garage. Niet iedereeen ziet het er aan af, maar dit is een koninklijke wagen. Een Maserati Biturbo 2.5 H5, een hele mond vol, maar dat moet ook wel met zo’n auto. De auto is in 1983 op de weg gekomen en in 1995 in Nederland geimporteerd. Op de voorzijde zit de koninklijke kroon, dat getuigt van lef.

bVision Photography

De auto werd ontwikkeld in 1981 en het design was van Pierangelo Andreani, een engineer van het De Tomaso team. Biturbo slaat op de twee turbo’s die voor de extra spirit zorgde onder de motorkap. Hij ziet er niet uit als een racemonster, een beetje tam zelfs, maar was dat ook in deze uitvoering wel. Met 205 pk sleurt de auto er wel aan. Deze uitvoering vind ik iets minder, de kleur mocht wel iets spannender zijn, maar wie weet

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

  1. frank-103

    Dit was 25 jaar geleden toch wel een snelle sedan, een concurrent voor de BMW M3 en de Mercedes 190 2.3-16 etc. Bij mijn werkgever toen stonden er vaak 2 in de parkeergarage. Maar echt spannend ziet de biturbo er niet uit. Het is trouwens geen kroon, maar de drietand van Maserati: il tridente.

    “Het merklogo is een rechtopstaand blauw-wit ovaal, met een rode drietand. De drietand is het officiële symbool van Bologna, de stad waar de Maserati auto’s oorspronkelijk werden geproduceerd. Het icoon van die stad is een standbeeld/fontein van Neptunus met drietand, gemaakt door de Vlaming Giovanni Da Bologna.”

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.