Spanning in Geulle.
Spanning in Geulle.

Spanning in Geulle.

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van deze week staat in Geulle aan de Maas, Geulle bestaat in feite uit twee gedeelten, Geulle aan de Maas en Geulle. Daar tussenin hebben ze het Julianakanaal gegraven. Als je van Geulle naar Geulle aan de maas wil moet je daar overheen. Overigens wordt het laatste stuk van Geulle zelden uitgesproken. Meestal is het Geul of ” Gäöl” op zijn Limburgs. Het plaatsje dankt zijn naam aan de rivier de Geul, die destijds daar in de Maas stroomde. Nu stroomt het riviertje bij Voulwammes in de Maas.

Trafohuisjes bVision.nl

Op de hoek van de Brugstraat, Gank en Geulderie ligt tegenover het café Oud Geulle dit trafohuisje en zoals een ieder kan zien is dit huisje volledig door de eigenaar van dit etablissement geannexeerd. Op zich niet mis mee, maar het doet wel wat afbreuk aan dit heerlijke pandje, een typisch PLEM huisje.

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 50.92409, 5.73968(Google Maps)

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

14 Comments

  1. Voor wie is dat plastic stoeltje? voor de electraman? :)Mooi huisje. Ik heb in Frankrijk rondgekeken, maar niet een mooi exemplaar gevonden. Ik heb er nog wel een paar voor je uit deze omgeving. en een hele oude auto. Komt binnenkort naar je toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.