Bikers, waarom niet…
Bikers, waarom niet…

Bikers, waarom niet…

bVision Photography

Wat zou u doen als u in het bezit was van een roadster, in mijn geval een MG, en het buiten echt lekker weer zou zijn om te gaan rijden. Juist, en dat deden wij dus ook in het weekend. Zaterdag hebben we Tongeren onveilig gemaakt, en gisteren waren we aan de Ruhrsee, ofwel in de Eifel. Als je daar met je cabriootje doorheen rijdt kom je, in tegenstelling tot het Limburgse heuvelland, dat overspoeld wordt met wielrenners, heel veel motoren tegen. Ook heel veel die meer haast hebben en sneller willen dan de op dat moment toegestane snelheid. In de Eifel is zelfs een speciale Bikersfarm, heel groot en imposant met al die motoren. Je mag daar ook gewoon met je auto komen, maar daar wagen zich maar enkelen aan. Als automobilist moet je je een beetje aanpassen. Als het niet kan houdt het natuurlijk op, dat snapt iedere biker. Maar meestal maak ik door mijn rijgedrag duidelijk dat ze me best mogen passeren en ga ik op het moment dat het kan, ik rij voor hun en zie dus eerder als het niet kan, duidelijk aan de kant. Heel vaak wordt dit gedrag dan ook beloond met een voetje. Degene die dat nog niet hebben gezien, Een motorrijder kan niet even zijn hand van het gas halen, want dan valt die stil. Als groet steekt hij of zij een voetje uit. De meeste bikers zijn gewone mensen zoals u en ik, de randverschijnselen kom je overal tegen, kijk maar naar al die wegpiraten en racers. Beide foto’s zijn gemaakt in Heimbach, een van mijn favoriete rustplaatsen in de Eifel. Meestal eten we daar een kleinigheid, maken een wandeling en keren dan langzaam aan weer om naar huis… Het weekend was prima, maar ook dat komt aan zijn end

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Annette Barendregt

  Heb je zelf ook motor gereden vroeger? Meestal zijn dat de automobilisten die extra opletten op bikers en andere motormuizen! Ik veer altijd op bij het geluid van zo’n Harley. Qua model vind ik het niet echt mooi, maar dat geluid………….kippenvel. Dat van dat voetje wist ik niet. Weer wat geleerd!

 2. fijn hoor zo’n mooie toer,
  ik doe ook altijd mijn best voor die bikers……… word dankbaar beloond.
  helaas nog niet veel getoerd, dat laten mijn handen niet toe, maar zal goed komen.

 3. Môgge Sjoerd,

  het lijkt me heerlijk om met een lekker vrijgevoel je haren door de wind…
  Als biker moet je een helm op, dus geen haren in de wind.
  Maar met een MG, zoals jij….
  Lekker de hort op en niet eens zo ver rijden.
  Jullie doen het Elfde Gebod eer aan: “Gij zult genieten!”

  Dagdag! heb het goed vandaag…
  Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.