Oude van dagen soos

Oude van dagen soos

Bij de herinrichting van onze woonkamer annex keuken waren we op zoek naar een bijzettafeltje voor bij onze veel te klein aanrecht. Mede door onze kookescapades werd de PC een steeds meer geraadpleegd medium en wat is dan makkelijker dat je die even ergens in de buurt kwijt kunt. Dus gisteren eerst in alle vroegte even naar Gamma, we hadden een idee met stelling materiaal, maar oh jee, dan kost een bijzet tafeltje ongeveer 300 euro, dat was toch wat te gortig. Dan meer eens even bij IKEA langs, alleen het was nog wat vroeg, dus besloten we om daar eerst maar even een kop koffie te drinken en dan de winkel in te gaan. Maar onze verrassing was groot, de parkeerplaats stond vol met auto’s waarvan het aantal met een parkeerontheffing wel heel erg groot was. Stel je voor, de grootste IKEA en voordat de winkel open was, was het restaurant vol, met alleen maar oude van dagen, senioren, bejaarden of hoe je ze ook noemt. De enige plaats waar het nog veilig was, was in de coffeecorner, de prijzen daar zijn schijnbaar net boven budget om daar iedere dag van je eerste, tweede en niemand controleert dat, derde of vierde kop koffie te genieten. Ondanks dat we zelf rond de zestig zijn voelden we ons even niet welkom in deze oude van dagen soos. Ik vrees dat dit later ook niet aan mij besteed is. Op onze tocht door het warenhuis hebben we ook meer gevonden dan waar we naar op zoek waren. Naast een keurig bijzettafeltje (OMAR) vonden we ook twee nieuwe lampen voor in de woonkamer (FUGA). Uiteraard hebben we meteen de bijpassende LED lampen (LEDARE) gekocht. En dat voor een prijs lager dan alleen het tafeltje wat we oorspronkelijk wilde maken. In het warenhuis zelf waren we volgens mij de enige 55 plussers, pffftt. U begrijpt uiteraard wel dat ik daarna vriendelijk werd verzocht om mijn gereedschap, wat net was opgeborgen, weer uit te halen en een en ander te monteren. Dat is ook het nadeel als je maar 5 minuten er vanaf woont, dan wip je al snel eens even binnen. 3 keer dertien, er staat me nog veel te wachten het komende jaar als het zo doorgaat.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

 1. Ik vind het een naar tochtig gat, dat industrieterrein met het IKEA-gebouw in Groningen. Koffie heb ik thuis ook. Laatst was ik er omdat we nieuwe bankjes zoeken, maar er was erg weinig keuze wat kleuren betreft. Mooi dat jij wel geslaagd bent.

 2. Han

  Ja als je niet oppast heb je het straks nog drukker als dat je het in je vroeger baan had. Maar het heeft wel een voordeel je staat alleen vroeg als je gaat ontbijten bij IKEA 😉

 3. Herkenbaar Sjoerd, ook hier is de winkel op korte afstand, bij ons zijn er dagen dat er een overbevolking van jonge gezinnen is, dan blijf ik het liefst weg.
  Ze hebben leuk spullen in het assortiment en de LED lampen geven een prima werklicht. Hans

 4. ria

  Dochter met de kinderen gaat er ook weleens ontbijten en dan ook gelijk even winkelen natuurlijk. Ik heb pas iets besteld en moet nu twee weken wachten eer het bezorgd wordt…

 5. Goede morgen Sjoerd, je foto is niet te zien, er staat aleen een leeg vakje met een kruisje.
  Nu ik heb het idee dat in Breda veel studenten eten/ontbijten bij de Ikea, je kunt ook voor dat geld nauwelijks zelf iets koken.
  Fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: