Ene keer dan

Ene keer dan

Morgen zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Als ik zo de berichten beluister zijn er weinig mensen die wel gaan stemmen en vreest men dat het aantal kiezers dat gaat stemmen dramatisch laag is. Het weerhoud mij er niet van om toch te gaan stemmen. Ik laat mij niet de wetten voorschrijven door een raad waarin ik geen stem gehad heb. Maar ook ik geeft toe dat het kiezen van een gemeenteraad niet meer van deze tijd is. Gemeenten zijn zo groot geworden dat je geen lokale amateurs dit bedrijf moet laten leiden, hoe goed bedoeld dan ook. Zeker in de wat grotere steden die ontstaan zijn door het samenvoegen van wat kleinere gemeenten wil iedere lokale partij het beste voor zijn eigen dorp, en niet het beste voor de gemeente. Dit soort partijen mag dus voor mij geen kans krijgen. Daarom ga ik stemmen. Om degene die er niet thuishoren weg te houden. En dat heeft niets met landelijke politiek te maken. Het is mijn visie op gemeentelijke politiek.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. Ik vind het een hele heldere visie. het besturen van steden en samengevoegde dorpen zou je niet aan amateurs over moeten laten. Ik heb inmiddels gestemd, op een plaatselijke partij, maar dat had weer een heel andere reden.

 2. Elke partij in Apeldoorn is tegen zondags overal inkopen doen. ze beloven je een tunnel, over 4 jaar, en ze geven een kanskaart. Dan kan ik net zo goed mee gaan doen aan de lotto. Daar win ik meer mee. Ik ga dan ook morgen niet stemmen. Dan gaat die maar naar de grootste.

 3. Figuren als pvda-er hilhorst in amsterdam zitten er alleen doordat mensen niet nadenken voor ze gaan stemmen, daarom ga ik morgen niet op de pvda stemmen! Maar ook niet op vvd, groen links, partijen met een geloof of partijen tegen een geloof. Ik ga morgen zien of er dan nog iets over blijft….

 4. Ik heb commentaar op wat men doet, en dat mag je hebben als je gestemd hebt, niet gestemd, kop dicht.
  Heb de 6 ! partijprogramma’s gelezen, veel dorpsidioterie stat erin waardoor ik nu wel weet op wie ik niet zal stemmen, maar nog niet op wie ik wel zal stemmen….. Ben bang dat die beslissing weer in het hokje genomen gaat worden.

 5. Annette Barendregt

  het was wel shocking om in de krant te lezen vanmorgen dan bijna niemand een raadslid kan opnoemen in hun gemeente. Waar moet je dan op stemmen? Hier ken ik iedereen en geloof me: dat is niet altijd een voordeel! Er zitten een paar tussen……………….! Als ik beter ben ga ik zeker stemmen. Al was het maar op mezelf! Hahahaha. (Ik sta op de kieslijst).

 6. Het is zeker niet eenvoudig deze ronde.
  De lokale partijen weten nog helemaal niet wat er allemaal op hun bordje gaat komen.
  Dan maar zoiets van iene miene mutte, tien pond grutte…., maar zeker niet op een landelijke partij.

 7. Ik stem op de partij met het m.i. Beste programma voor onze gemeente. En dat is gelukkig geen landelijke partij. Overigens in de landelijke regering zitten ook amateurs. Ieder die zich verkiesbaar stelt en het geluk heeft om te winnen zou zomaar premier kunnen worden.

 8. bij ons is het nog altijd verplicht, ik zou thuis blijven moest de stemplicht hier afgeschat worden en ik denk wel dat veel Belgen er zo over denken zeker met wat er allemaal gebeurt

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: