Pensioen

Pensioen

Zo’n vijf jaar voor je met je AOW gaat komt de werkgever in de vorm van een HR persoon naar je toe om een afspraak te maken om na te gaan of je andere plannen hebt dan te blijven werken tot je erbij neervalt. Daar wachtte me nog een onaardige verrassing van de huidige regering. Men wil voor de tweede maal een versneld programma om de pensionering op te schuiven. Ik moet dan geen 12 maanden, maar 16 maanden langer werken dan mijn 65’ste om een AOW-tje te krijgen. Leuke binnenkomer is zoiets. Maar ik heb hem gerustgesteld en gezegd dat als er niets tussenkomt, ik gewoon tot 70 jaar werk. Want dan is mijn vrouw ook pas klaar met werken. En je wil toch niet een paar jaar in een pensioengat vallen. Trouwens als het zo door gaat hebt je straks niet eens meer tijd om je opgebouwde pensioen op te maken. Daar azen dan de zorgverleners op. De zorg is immers ook niet meer wat het geweest is en als oudjes zijn we straks vogelvrij. Straks zijn we allemaal zo als de camera op deze stockfoto, oud en versleten.
PS als je ietsjes jonger bent, stel van 1955, zoals mijn vrouw dan mag je volgens het regeerakkoord minimaal tot je 67’te komen maar waarschijnlijk nog langer. Dus wat klaag ik eigenlijk. Wil je het zelf nalezen, dat kan, dan ga je naar de site van het SVB

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. Die 65 is ook bedacht in een tijd dat mensen gemiddeld nog maar zo’n tien jaar daarna doorleefden. Het is niet de bedoeling dat je nog twintig jaar vrolijk doorleeft na je pensioen, dat kunnen we niet hebben hè.

 2. Als je de toekomst van ons zie maak ik me er ook wel zorgen om.
  vrijwillig langer werken is een eigen keuze, dan heb je ook plezier in je werk.
  zolang je nog mobiel bent is het geen probleem om zelfstandig te wonen.
  Trouwens een oude camera wordt gekoesterd. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de weblog http://logbankje.nl

 3. Han

  Werken tot je 67 dan hebben de meeste een halve eeuw gewerkt. Als je dan geluk hebt kan je nog 10 van je pensioen genieten, de gemiddelde leeftijd voor een man is 75 jaar. Wat je dus hebt opgebouwd in 50 jaar mag/kan je dus in 10 jaar opmaken.

  Komt er dus op neer: Vijf dagen werken voor één dag pensioen opbouw

 4. Annette Barendregt

  Hoewel ik het soms niet leuk vind om in de WAO te zitten ben ik toch blij dat dit me bespaart is gebleven. Pfft. Alleen al het leeftijdsverschil met je collega’s. En die lange dagen. Nee, ik tel mijn zegeningen maar weer eens en heb dus niks te klagen. Behalve over mijn gezondheid, maar je kan niet alles hebben, hé? 😉

 5. onlangs heb ik gelezen dat de capaciteit van 50plussers er met de jaren op achteruitgaat, wat op zich wel normaal is. Men blijft nu eenmaal geen 3 x 7 ! Komt daarbij nog de “slijtage” op zulke leeftijden die ziekte en hospitalisering tot gevolg kunnen hebben en je begrijpt rap dat de werkgevers niet zitten te popelen voor zo’n duur oudje. Ondertussen komen de jongeren op de arbeidsmarkt en is er voor hen geen plaats of ze vinden die oudjes hinderlijk.
  Dat wordt een leuke bedoening.

 6. Ik had het vorig jaar al gelezen ergens, van 66 en 6 maanden voor mij naar 67, het plan moest alleen nog maar door de eerste kamer, hetgeen met de gedogers geen probleem was. Wat ook is, is dat je vijf jaar voor de eigenlijke datum nog steeds met prepensioen mag. Zodra er voldoende in je pot zit kun je toch stoppen. Alhoewel het idee jou nog een paar jaartjes extra als collega te hebben me wel aanspreekt.

 7. Ja Sjoerd, je zal wel door moeten gaan vrees ik, ik mag dit jaar mijn AOW twee maanden na mijn verjaardag verwachten, dus dat gat is niet zo groot. Het kan nog worden opgevuld door een maand vut, die ik betaalde maar nooit gebruikt heb en een maand vakantiedagen. Maar 18 maanden kunnen natuurlijk niet zo worden opgevuld.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: