Gefusilleerd door de vijand
Gefusilleerd door de vijand

Gefusilleerd door de vijand

Oktober20Gisteren maakte we een lange wandeling in de streek rondom Cadier en Keer. Met o.a. een stuk door de hellingbossen van het Savelsbos. Daar troffen we onverwacht een monument aan voor een aantal Belgische verzetsstrijders die daar ter plaatse in het bos gefusilleerd zijn aan het einde van de tweede wereldoorlog.

bVision Photography

We mogen ook deze mensen niet vergeten:
P.H. Driessens Maaseik
G.J. Langers Maaseik
M.J. Lenders Maaseik
J.M. Wolfs Maaseik
J.L. Wolfs Maaseik
J. Eerdekens Gruitrode
W. Conen Molenbeersel
P. Jaken Neeroeteren
J. Teelen Neeroeteren
A. Leroij Neeroeteren
G. Beazar Kessenich
Dit waren verzetsstrijders uit de sector Maaseik, Belgie die op 12 september 1944 op deze plek door de vijand werden gefusilleerd.
Links naast het monument staat een plaquette waarop staat dat op 11 juli 1959 zijne majesteit koning Boudewijn, hare majesteit koningin Juliana en zijne koninklijke hoogheid prins Bernard hier aanwezig waren ter herdenking van de fusillade.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Het raakt mij altijd als ik zo’n verhaal hoor. Hoe wreed kan het leven zijn, het leven van de mensen die een ander doodschieten. Het is onherroepelijk en er is geen weg terug. Hoe kun je zoiets uitvoeren.

  2. Ik vind het altijd heel indrukwekkend al die monumenten in Limburg, België en Luxemburg. Ik bekijk ze altijd even zowel de grote als de kleine en vooral die kleine zijn zo belangrijk, dat zijn vaak de “vergeten”enkelingen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.