Piet

Piet

Day Of MonthJe zal maar Piet heten en zwart zijn. Een speling van de natuur waar de hele Nederlandse en internationale pers overheen is gekropen en het hebben opgeblazen tot dusdanige proporties dat er uiteindelijk maar ene de dupe is… het kind. Malloten zijn het, en meer wil ik er niet over kwijt.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Het probleem is, als je Zwarte Piet gaat veranderen met roetvegen etc dan herkennen de kinderen al snel dat het een familielid of buurman is en ben je het geloof kwijt. Met andere woorden ze zijn niet bezig met zwarte Piet te veranderen, maar met het hele feest en het geloof in Sinterklaas uit te roeien.

 2. Die zwarte Piet zal me wat. Sint is veel erger. Deze zogenaamde geestelijke wil een ‘kindervriend’ zijn en hijst regelmatig een kind op schoot. Er gaan zelfs geruchten dat ie de ‘stoutste’ meeneemt naar Spanje. Inmiddels weten we van zijn collega bischoppen waarom. Dat moet je gewoon niet willen. En dan zijn er die zich druk maken om de Pieten van Moorse afkomst, die niets met de RK te maken hebben. 😉

 3. Het zal wel een witte zwarte piet of een zwarte witte piet worden.
  En voor de liefhebbers een zwarte regenboog piet of een regenboog zwarte piet.
  En dan nog voor de kleurloze die geen kleur bekennen een zonder kleur zwarte piet.
  En al die pieten zie je in het donker toch niet.
  In elk geval een goed voorbeeld hoe men een KINDERfeest naar de Filistijnen
  kan brengen.

 4. Het zijn een paar mongolen van volwassenen die dit aangezet hebben. Ik zag eergister de discussie bij Jeroen Pauw en besefte me dat de tegenstanders door zullen gaan tot het hele sinterklaasfeest verpest is.
  De nieuwe song van het Goededoel is trouwens top.

 5. Met zo’n zwarte Pietjes zoals op je afbeelding mogen ze voor mij ook blank zijn. Ik kan de reactie van Zon-nebloem hier wel volgen. Het heeft voor niemand van ons, volgens mij ook maar iets met racisme of slavernij te maken. Maar…… voor kinderen maakt de kleur van zwarte Piet volgens mij helemaal niks uit. Wellicht dat met die gedachte het lont uit het kruitvat kan worden gehaald.

 6. ze komen hier wonen en willen hun mening hier opdringen, zo is het meestal, ze moeten zich maar aanpassen, iedereen mag eigen gedachten hebben vindt ik, maar houd ze voor jezelf
  De piet moet blijven, het is hier in belgie en nederland altijd al zo geweest

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: