Spanning voor hennep in Winschoten

Spanning voor hennep in Winschoten

Trafohuisjes bVision.nl

December
Het trafohuisje, of beter wellicht transformatorgebouw van deze week, komt uit het Groningse Winschoten. De foto’s hiervan zijn genomen door Renesmurf. en een uitvoerig verhaal hierover vindt je dan ook op zijn site. Oorspronkelijk is het gebouwd in 1917, maar werd enkele jaren later in 1926 uitgebouwd tot zijn huidige vorm. Kenmerkend voor dit gebouw is de stijl waarin het is opgetrokken, de Amsterdamse school. Het lijkt meer op een verstevigt fort. Jammer is dat ook hier uit veiligheidsredenen later de ramen zijn dichtgemetseld.

Trafohuisjes bVision.nl

Aan de rechterzijde ligt op het Burg. Schönfeldplein Hotel de Nederlanden, een legendarische ontmoetingsplek voor de strokartonindustrie van Winschoten. Helaas een vergeten beetje geschiedenis van deze provincie. De vergadering in 1968 over de liquidatie van Strokartonfabriek Reiderland vond plaats in de benedenzaal van het hotel. Einde oefening, einde fabriek en een grote werkeloosheid waren het gevolg.

Trafohuisjes bVision.nl

Geheel links vind je het Voormalig politiebureau van Winschoten. Gebouwd in 1931 en in gebruik geweest tot in de negentiger jaren. Er heeft nog een accountantsbureau in gezeten en nadien de Verenigde Communistische Partij (VCP), gekscherend toen het politbureau genoemd . Momenteel staat het pand leeg en is nu ten prooi gevallen aan henneptelers. Makkelijk toch, stroom dichtbij…

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

17 Comments

  1. Frank-103

    Hele fraaie foto’s van René, leuk huisje ook en een leegstaand pand en een trafohuisje ernaast lijkt mij de natte droom van iedere hennepteler! Jammer dat oom agent zoiets niet kan waarderen.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: