Alle zotheid op een stokje…

Alle zotheid op een stokje…

Day Of MonthAls geboren Limburger, maar toch met Fries bloed in de aderen, en natuurlijk mijn geheel Friese voor en achternaam, was het carnaval mij in eerste instantie vreemd. Daar kwam pas verandering in toen ik mijn vrouw leerde kennen. Daar zat het carnaval pas echt in het bloed, mijn schoonouders waren echte carnavalisten pur sang. Daar is de ellende toen begonnen, wagens bouwen, optocht lopen, lid van de raad van Elf en ga zo maar door. Toen we later op een andere plaats kwamen te wonen verwaterde dat en de carnavalsvereniging ging bijna ter zielen omdat het verenigingsgebouw werd gesloten. Van de vijftig cafés in die tijd zijn er nog maar enkele over, dus daar zat de rek ook niet in. Maar ze hebben het overleefd. Inmiddels al jaren zonder mij uiteraard, de Klotsköp van het Kasteel, refererend aan de Kasteelbuurt waar ze zijn ontstaan. Toch gaan de resten gekkigheid er bij niet meer uit. Ik gun het de mensen die er actief mee bezig zijn. Ik kijk en maak foto’s dat bevalt me prima. Maandag is de grote optocht in Gebrook, daar zal ik ook dit jaar niet ontbreken. Van hieruit een driewerf Alaaf, Alaaf, Alaaf

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Boven de rivieren wìllen ze het misschien wel, maar kúnnen ze het niet 🙂 Misschien is de soberheid van de Bible-belt wel te diep ingesleten… ik zou het ook niet kunnen, al kijk ik er altijd met een beetje afgunst naar, het lijkt me zo leuk! gelukkig kunnen we via blogs, nieuws en foto’s een beetje meebeleven 🙂

  2. Frank-103

    Aan onze kant van de grote rivieren doen we niet aan carnaval, ik vrees dat we nog eerder de bruggen opblazen om een carnavalinvasie te stoppen! Hachelijk?

  3. Als het Carnaval in je bloed zit laat het je nooit los. Daar heb ik last van, omdat ik al jaren in Noord-Holland woon. Ik zou afreizen naar het zuiden, maar……….door kwakkelende gezondheid moet ik het dit jaar met de beelden doen. Ook met die van jou van a.s. maandag. Veel plezier, driewerf alaaf!!!

  4. Dus eigenlijk ben je een klotskop. Niet te verwarren met een kletskop 😉 Mijn Dinnetje houdt er juist niet van. En daarom ben ik ook nooit aangestoken door het virus. Ik merkte trouwens ineens op dat je rss het niet meer deed, vandaar dat ik geen meldingen meer kreeg van een nieuwe log.

    Love As always
    Di Mario

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: