Anders

Anders

Het is een beetje anders vandaag. Niet meer wat u gewend bent op dit blog. Ik ben langzaam de zaken aan het updaten en er een responsive website van aan het maken. Dat wil zeggen dat de site er overal hetzelfde uit moet zien. Dat werd met de oude site een beetje moeilijk. Het was niet eenvoudig en ik had daar mijn vakantie voor gereserveerd, maar helaas was dat een beetje in het water gevallen. Nu dus maar even tussendoor en langzaam weer opbouwen totdat het zo is als ik wil. Dat zijn echter alleen nog wat kleine aanpassingen zoals o.a. een headerformaat vinden wat me bevalt en wat meer van die kleine dingen. Maar ik moet zeggen dat heeft me gisteren heel wat hoofdbrekens gekost. De foto vandaag mag duidelijk zijn, ik kan het gewoon niet nalaten. Afgelopen zaterdag hebben we een gesprek gehad met een teamleader aldaar. Het is niet normaal meer hoe vaak het voorkomt dat vooral bederfelijke waar er in de rekken terug is te vinden. Het stoort me, en ik kan het alleen maar aangeven…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Erg hè, iets veranderen achter/op de computer? Je gaat er ’s avonds om 8 uur voor zitten en voor je het weet komt de zon weer op 😉 Ik vind het knap dát je het doet! Dit blog is gemakkelijker te lezen dan het vorige.
  Jammer dat mensen niet even de moeite nemen om een gepakt product terug te brengen waar ze het vandaan hebben gehaald. Een gebrek aan mentaliteit!
  Lieve groet

 2. In principe heb ik geen weerstand tegen verandering. Maar nu moet ik toch even wat dieper adem halen, omdat jouw vorige lay-out mij wel kon bekoren, ook met die pas vernieuwde en levendiger header. Maar ik wacht af en zie wat er van gaat komen…..

 3. Een ding vind ik al beter en dat is dat je nu aansluit op de meeste website, weblogs en andere applicaties met ‘donkere’ letters op een lichte achtergrond. Ik vind het omgekeerde niet erg, maar dan moet de rest van de wereld daar ook in mee. Dat gebeurde de afgelopen 20 jaar niet en dat gaat de eerste 10 jaar ook niet meer gebeuren.. Wel vind ik deze letters veel te flets, die mogen echt iets donkerder voor een betere leesbaarheid.

  Zelf gebruik ik een non-responsive thema, maar die schakelt wel over naar een vereenvoudigde 1 kolomsindeling op kleine schermen van mobiele telefoons. Dat ziet er behoorlijk goed uit, en is een stuk lichter in de hoeveelheid data die verzonden wordt. Eigenlijk is het misschien wel beter/gunstiger dan een responsive thema.

  Verder valt me op dat mensen met PC’s, laptops en tablets weblogs en websites lezen en dat mensen met een smartfoon veel meer kiezen voor Twitter en Facebook. Eigenlijk zijn dat vooral fora met daarbij wat instant info als nu.nl (waarbij alleen de koppen worden gelezen) en OV9292 of Buienradar (en natuurlijk spelletjes). Maar weblogs lezen ze er niet graag mee, ook al zijn een aantal daar prima voor geschikt. Zoiets leest men liever achter de laptop als ze er meer tijd voor hebben. Een responsive weblog gaat daar maar een zeer klein beetje bij helpen en mogelijk werkt alleen het afleveren van akelig korte en inhoudsloze berichten met een lengte van 140 karakters.

  Regelmatig kijk ik wat mensen met hun smartfoon doen en zie nooit een weblog in beeld. Als ik ik er naar vraag dan zegt ook vrijwel iedereen dat ze nooit weblogs op zo’n ding bekijken. Kortom ik zal er voorlopig weinig tijd in steken om het deze gebruikers naar de zin te maken.

 4. Goede morgen Sjoerd, het gaat allemaal weer goed komen met het blog zoals jij het wil hebben. Ik erger me ook altijd aan mensen die zomaar een product ergens neergooien wanneer ze het toch niet blijken te willen, of als ze in de rij bij de kassa staan het zo in de lege mandjes kwakken. Geef het dan even af bij de caissière als je dat niet elke keer doet dan is het beter dan zomaar achterlaten.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

 5. Als ik het niet meer wil.. dan doe ik het bij iemand anders in de kar leggen…;-) Nee hoor.. echt niet.. nou geloof je me zeker niet meer.

  Wel even heel erg wennen je nieuwe layout, maar het ziet wel mooi uit.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: