Muurschilderingen Heerlen (1)
Muurschilderingen Heerlen (1)

Muurschilderingen Heerlen (1)

Nu het jaar van de mijnen is afgelopen is uiteraard de historie van de mijnen nog steeds aanwezig. Zo had ik gehoord dat er in Heerlen een speciale muurschildering was die dat zichtbaar maakte. Verder niet spannend, maar de meeste van die muurschilderingen staan op panden die of snel tegen de vlakte gaan of gerenoveerd worden. Deze vind ik heel geslaagd. Op mijn wandeling door Heerlen ben ik er meerdere tegengekomen, maar deze is wel uitzonderlijk mooi. Was Heerlen vroeger een echte winkelstad, nu is het meer een spookstad op zondag. Als ik een wapenvergunning had gehad had ik een kanon kunnen afschieten en de kans dat ik iemand had geraakt was zo goed als nihil. Die koopzondag daar mogen ze wel afschaffen. De helft van de winkels staat leeg of is dicht.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. Prachtig mooi dat werk, heb je helemaal gelijk in, al zie ik de rest nu natuurlijk niet.

  En die koopzondagen, eigenlijk mogen ze die wel helemaal afschaffen wat mij betreft, overal, hoe ik er ook aan gewend ben hier, dat ik gewoon op zondag boodschappen kan doen, ik denk dat ik slechts een paar weken nodig zou hebben om het weer af te leren.

  Zo heeft iedereen ook me time, en een rust dag… waarin men andere zaken kan doen dan geld uitgeven wat men vaak niet heeft 😉

  x

 2. Ja, ik ben ook fan van dergelijke muurschilderingen! Ze zijn een verrijking voor een stad. Rotterdam had en heeft er ook enkele. Ze fleuren het straatbeeld op.
  Jammer dat de stad achteruit gaat doordat veel winkels leeg zijn. De concurrentie met internet-shopping is moordend.
  Lieve groet

 3. Dat is inderdaad een prachtige muurschildering.
  De grote zaken houden het wel vol om ook de winkel op zondag open te houden.
  Online winkelen heeft zo zijn gevolgen. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 4. Jammer dat al die steden langzaamaan veranderen in spooksteden … dat krijg je met dat online shoppen. Hopelijk gaan ze er een oplossing voor vinden.
  Een mooie muurschildering is dit inderdaad .. net zoals je nieuwe lay-out (was hier een tijdje niet geweest), mooi hoor!

 5. Nog niet zo lang geleden op zondag Den Bosch in geweest, maar het was aardig aan de drukke kant.
  Des al niet te min, met het online shoppen in de lift, denk ik dat veel mensen de moeite niet meer nemen om nog ergens naar toe te gaan.
  En een zondagmiddagje weg in de stad is dan enkel nog voor de liefhebbers, maar mij zie je daar dan niet.

 6. Hoi Sjoerd,

  schitterend, die muurschildering…
  Ik hoop dat die bewaard kan blijven…

  Van mij mogen de koopzondagen afgeschaft worden: ik vind het heerlijk rustig!
  Gisteren alleen naar een winterfair geweest in een dorp verderop.
  Dat had wel wat…

  dag! Groetjes van Marlou

  .

 7. Goede morgen Sjoerd. Mooie muurschildering is dat, zonde om weer af te breken. Heel veel elementen van de mijn zie ik er in terug, tot de kanarie als mijngas verklikker aan toe.
  Ja die koopzondagen , trouwens het hele winkelaanbod vermindert door teveel mensen die op het internet kopen . Ik ben zaterdag nog met mijn dochter de stad in geweest, gelukkig was het toen gezellig druk, misschien ook door de laatste week van de uitverkoop.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.