Met de MG in Eijsden
Met de MG in Eijsden

Met de MG in Eijsden

click to see the picture big

bVision & Photography

Zoals u kunt zien loopt de MG weer als een zonnetje. Gisterenmiddag heeft mijn vrouw me een vrije middag bezorgt door wat essentiële onderdelen van het werklijstje in haar tas te laten zitten. Dus het planbord vertoonde een gat van een hele middag. Daarom niet getreurd en kap er af en rijden maar met de MG. Via het Limburgse heuvelland, zoals Epen en Slenaken via Noorbeek naar Eijsden, een van de meest zuidelijke plaatsen van Nederland. Daar waar de Maas ons land binnenkomt is het goed toeven. Vanaf April kun je daar met een veerpont als voetganger of fietser de oversteek wagen naar het Belgische Ternaaien.

click to see the picture big

bVision & Photography

Een stukje verder liggen de Eijsdener Beemden, een natuurgebied waar ik wel vaker kom, maar wat nu nog uitzonderlijk kaal is. Er moeten eerst wat bladeren aan de bomen komen. Daar trof ik deze eend aan die met een rotvaart de landing inzette, maar die op het allerlaatste moment toch nog heel zacht op het water terecht kwam. In full f(l)ight gevangen door mijn Nikon Helaas had ik de telelens op de andere Nikon zitten… Toch maar eens gaan wisselen, want twee camera’s meeslepen voor een tochtje Mergelland is wat veel van het goede.

click to see the picture big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. logbankje

  Gelukkig dat er maandag tijd was voor een rit, wan vandaag was het weer koud en somber.
  Een schone omgeving om te toeren.
  De plaats Eijsden ken ik wel, vroeg wel in de kost gelegen voor mijn werk. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Ook hier in het hoge noorden was het gisteren eindelijk wat minder koud, hoewel het in de weilanden nog steeds oppassen was met de noordelijke wind.
  Leuk die foto’s van de eend, maar eigenlijk kun je op dat soort momenten niet zonder wat zoom of tele.

 3. Hoi Sjoerd,

  wat heerlijk, dat het weer allemaal gaat kunnen.
  Naar buiten en genieten…
  Ik hoop, dat we nog heel veel mooie dagen gaan krijgen…

  dag!
  Prettig weekeinde,
  Marlou

  .

 4. Heerlijk, zo’n tochtje, prachtig ook, en ja zet die lens eens op de andere camera, hahahaha

  Overigens moet ik telkens aan je denken of vaak als ik hier de parkeerplaats over steek naar de bus of trein, want er staat al een hele tijd zo nu en dan een dikke vette porsche op de parkeerplaats, heel dicht bij het gebouw van het Leger des Heils trouwens…. wat zegt dat nu weer, hahahaha lijkt me niet dat die persoon zijn auto hier neerzet om dan verder te gaan met de trein 😉

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.