Volkswagen 1600
Volkswagen 1600

Volkswagen 1600

Na een aantal dagen opa zijn moet je weer even terug naar de realiteit van het dagelijkse leven. Alhoewel, zondag komt als alles goed gaat Jeslynn bij opa op bezoek. Even een ontspan moment bij een lekker paasdiner wat ik maak. De foto van vandaag kreeg ik overigens van Inge, van schrijfselsvanmij. Deze Volkswagen stond geparkeerd bij het Zinkviooltje in Epen. En iemand in Zuid-Limburg die daar nog nooit geweest is moet zich schamen, maar dat is mijn persoonlijke mening. Inge was er in ieder geval wel. Het is een Volkswagen type 3, beter bekend als een Volkswagen 1600 Variant. Zelf heb ik een Volkswagen 1600 TL gehad, maar helaas is dit de enige wagen geweest die ikzelf Total Loss heb gereden. Opvolger hiervan was de volkomen mislukte Volkswagen 411/412. Een misbaksel dat ook snel het veld moest ruimen. Voor dit model had je de mooiste volkswagen die ik ooit heb gehad, de 1500 Ponton… Maar die zie je ook niet meer zoveel.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Frank-103

    Leuke auto is dat, uit de tijd dat stationwagens niet zo populair waren. Inmiddels hebben veel meer mensen het gemak van een stationwagen ontdekt!

  2. Het zinkviooltje, welbekend bij ons. Jarenlang gewandeld in Zuid-Limburg, we sliepen dan altijd in De Smidse. Ik krijg hier nu ter plekke heimwee. Mooie VW. Wij hebben jarenlang de VW Passat stationcar gereden en ons VW transporter is nu 13 jaar oud. We hopen er nog een paar jaar mee te rijden.

  3. Ik lees volkswagen, maar ik zou de neus afgedaan hebben als ik snel had gekeken als een fiat, maar hij is langer, hahahaha luxe fiat, oh nee wat zeg ik nu 😉

    Geniet ervan dat je kleindochter nu al Pasen komt vieren!

    X

  4. Goede morgen Sjoerd. Mijn vader heeft wel een gewone 1600 bezeten, die man heeft erg veel verschillende VW’s gehad. Maar nooit een variant. Ik wens je heerlijke paasdagen toe en een extra knuffelmoment met Jeslynn.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.