Ensign E29 – door Frank
Ensign E29 – door Frank

Ensign E29 – door Frank

Onlangs heb ik ook eens een camera gekocht via de veilingsite Catawiki. Een mooie blauwe Ensign Box camera uit pakweg 1930. Ik had nog geen blauwe camera dus mijn aandacht werd getrokken. Ik weet dat je veilingkosten moet betalen en ook de verzendkosten. Mijn bod voor de camera waarmee ik hem kreeg was best wel netjes, maar de verzendkosten vanuit België vielen wel wat tegen. Daardoor heb ik hem eigenlijk toch weer te duur. Dus als ik nu kijk op de site, dan is het eerste: waar moet hij vandaan komen en wat kost dat. Leergeld betaald zal ik maar zeggen.

De Ensign is een beetje smaller dan de andere box camera’s die ik heb. Waardoor er ook een afwijkende maat film, E29 ofwel 129 rolfilm in moet (Het negatiefformaat was 7,5 x 4,5 cm), een maat die ze niet meer leveren tegenwoordig. Op zich niet erg want ik fotografeer er toch niet mee, hij is voor in de kast om naar te kijken. Het boxje is van hout en bekleed met soort stof in een mooie donkerblauwe kleur. Hij heeft een doorkijkzoeker en is voorzien van een sportzoeker. Ook de sluiter werkt nog. Het lege filmrolletje met een koperen asje zit er nog in. Ik vind het weer een mooie aanwinst in mijn kast.

De foto’s aanklikken voor een groter formaat:
ensign1

ensign2

ensign3

ensign4

13 Comments

  1. Ik zou de minpunten, de prijs, er niet bij herinneren willen en snel vergeten en er al helemaal niks over loggen, want dan blijft die gedachte er altijd aan zitten.
    Maar misschien is dat goed voor het voorkomen van nog een keer. Mooi is die wel.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: