Gatverpieleke, wateroverlast in Gebrook.
Gatverpieleke, wateroverlast in Gebrook.

Gatverpieleke, wateroverlast in Gebrook.

Sakkerdjie er is wat water uitgevallen afgelopen dagen, op een gegeven moment regende het zo hard dat de afvoer van het plat dak van de woning welk via het dak van het terras naar het riool loopt, teveel werd voor het terras. Dat is weliswaar spatwater dicht, maar beslist niet geheel waterdicht. Het stroomde langs alle gaten en kieren naar binnen, voor het eerst sinds jaren moet ik zeggen. Oorzaak bleek te liggen aan al het mee gestroomde vuil en een niet geheel schone goot van het terras, waardoor deze al snel aan alle kanten over liep. Gelukkig zijn we sinds geruime tijd voorzien van een nat- en droogzuiger en na een uurtje was alles gelukkig weer droog. Als ik straks thuiskom van mijn werk maar meteen de goot schoonmaken. Dat lukte gisteren niet want ik had geen ladder die hoog genoeg reikte, maar als het goed is ligt die straks in de gang te wachten.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Kakel

  Oh, wat erg! Wij hebben eens brand gehad en na afloop dreef het parket door het huis vanwege de wateroverlast. Ook bij de buren… Dit zijn dingen waarvan je wil dat ze echt aan je voorbij gaan. En dan nog de ellende met de verzekering.
  Sterkte met alle viezigheid en rompslomp!
  Lieve groet

 2. marjolijn1

  Ja, dat is heel nat allemaal…. balen…..
  Hier viel net ook een hele grote plensbui, die de putjes niet konden verwerken, gelukkig nu weer over.

 3. Getverderrie, dat is balen! Gelukkig bleef de schade beperkt tot het betegelde terras, het wordt nog weer een stuk vervelender als het de kamer binnen komt.
  Hier hebben we de afgelopen dagen voor het eerst deze maand ook flinke plensbuien gehad. Hinder hebben we er nog niet van gehad, de tuin kon en kan wel wat water gebruiken.

 4. Oeps Sjoerd,dat was dus niet de bedoeling. Volgend jaar de goten ietta eerder schoon maken. Ik wens je een fijne dinsdag , ( ook dweilen na je werk kan wel fijn zijn) hopelijk regent het vandaag niet. Je woont toch aan een nattere kant van Nederland , ik heb hier gelukkig geen plensbuien voorbij zien komen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.