BMW Isetta 250

BMW Isetta 250

click to see the pictures big

bVision & Photography

De bijdrage aan mijn virtuele garage komt vandaag van Suzan, beter bekend van Morgaine’s Passions Die op een mooie dag in Almere bij de Midland Classic show de volgende auto voor de lens van haar camera vond. Het is schrikken als je ineens zo’n kleine auto vindt, en dan blijkt het een BMW te zijn. Wat we eigenlijk toch wel associëren met een toch wel wat grotere wagen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Niets is echter minder waar. Vlak na de tweede wereldoorlog was er eigenlijk niet veel vraag naar grote auto’s. Duitsland zat in een recessie en er werden op dat moment meer motoren verkocht dan auto’s. Wat is er dan fijner als een Italiaanse autobouwer, Isetta, haar overdekte motor in de verkoop doet, want meer is het eigenlijk niet. Lekker droog met twee man rondrijden was in die tijd een echte luxe. Lang heeft dit toch niet stand gehouden en door de wederopbouw was er al snel weer geld om dit verder uit te breiden. De “Kleinwagen” verdwenen van het toneel en werd vervangen door de gezinsauto…

click to see the pictures big

bVision & Photography

Deze BMW Isetta stamt oorspronkelijk uit 1959 en heeft een 250 cc motor. Voor de RDW staat hij bekend als BMW type 300 met toch maar een 250 cc motor. Maar volgens mij keken ze in die tijd niet zo nauw.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

  1. Hier langs de Singel heeft er een tijdje 1 te koop gestaan. Hij was 2 jaar ouder en de achterkant was een klein beetje anders. Die heb ik toen op de foto gezet. Inmiddels zal ie verkocht zijn, ik zie hem al een tijdje niet meer. Blijven guitige autootjes.

  2. Oh wauw, nu ik het hele verhaal de geschiedenis erbij lees, komt het echt tot leven zoiets. Ik kende deze totaal niet, bij mij op 1 foto werd al gereageerd met… hey fiat….. maar nee 😉

    En dan start je precies met deze, geweldig!!! 😀

    X

  3. Goede morgen Sjoerd, leuk om die weer eens te zien. Ik vond het altijd gek omdat je daar langs de voorkant in moest stappen. Je had toch ook eentje waarvan het dak open ging en je langs boven erin stapte, daar zat je niet naast elkaar maar achter elkaar. De Gogomobiel was dat als ik het goed heb. Nooit geweten dat deze Isetta van BMW was. Maar het waren wel grappige wagentjes, die overdekte motoren.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: