Kasteel Doenrade
Kasteel Doenrade

Kasteel Doenrade

Kasteel Doenrade ligt aan de rand van het gelijknamige dorp Doenrade in Nederlands-Limburg. Het kasteel werd gebouwd rond 1117, het is een van de oudste kastelen van Limburg. In vroegere jaren was dit kasteel een slot met grachten eromheen. Momenteel is het een Hotel-Restaurant en in een van de zalen, de Ridderzaal, waren we gisteren met de gehele afdeling te gast. Ze noemen het een Heidag, maar na een hele dag zitten had ik een “houten kont” van alle presentaties die gegeven zijn. Het Kasteel ligt in een mooie rustige omgeving en een het is een uitstekend vertrek en aankomstpunt om een wandeling door de omgeving te maken. Er is altijd ruimte voor een kop koffie of een lunch als je terugkomt. De ambiance is geheel in stijl met de roemruchte Riddertijd. Dat het kasteel ook mindere tijden heeft gekend in de vorige eeuw wil men het liefste zo snel mogelijk vergeten. Van politieschool tot hoerenknal, meubelzaak en ga zo maar door. Het heeft ook een tijd leeggestaan. Maar in de staat zoals het nu is, mag het er weer zijn. Keurig in orde en heel netjes. Een fijne bediening en goed eten…. Wat wil een mens nog meer. Oh ja, je kunt er zelfs trouwen als je een geschikte partner daarvoor gevonden hebt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Wauw wat prachtig Sjoerd, we hebben zoveel mooie plekken en plaatsen in ons land, waar je echt verrast kunt worden. Maar een meubelzaak? Dat is een vlag op een modderschuit natuurlijk voor zo’n prachtige locatie.

  Trouwen? Ja, zou kunnen, zo ja en daar, ben je uitgenodigd 😛 hahahaha

  Hier zag ik gisteren dat er een kerk te koop stad midden in het centrum… ik was mijn opties al aan het bedenken wat ik ermee zou kunnen. 😉

  X

 2. Kakel

  Ziet er prachtig uit! Daar zou ik binnen wel een kijkje willen nemen. Mijn man heeft het ook niet zo op Heidagen. Het idee erachter is natuurlijk positief.
  Warme groet.

 3. Ha die Sjoerd,

  jaaa! Dat is ook wel wat voor mij.
  Ben gek op kastelen en op ridders… hahahahaaa!!
  Kan me dus voorstellen, dat je het wel naar je zin hebt gehad…

  groetjes!
  Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.