Beschutte spanning in Petach Tikwa
Beschutte spanning in Petach Tikwa

Beschutte spanning in Petach Tikwa

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van deze week staat in Israel, in Petach Tikwa. De foto’s zijn afkomstig van Di Mario. Het is niet het mooiste trafohuisje dat geef ik toe, maar wel anders dan de hier gebruikelijke en daardoor toch bijzonder. De stad Petach Tikwa ligt ongeveer 12 km ten noord-oosten van Tell Aviv. en niet ver van de Westoever. Met zijn meer dan tweehonderdduizend inwoners is het een best grote stad. Petach Tikwa betekend letterlijk “deur van de hoop” in het Hebreeuws. De plaats werd in 1878 gesticht door Joodse pioniers uit Jeruzalem en was daarmee het eerste agrarische dorp. Het wordt ook wel de moeder van alle nederzettingen genoemd.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het is een bron van Know How op landbouwgebied voor de andere nederzettingen. Daarnaast is er veel industrie in de stad, buiten de stad vinden we veel plantages met citrusvruchten.Net buiten de stad ligt de bron van de rivier Jarkon waaromheen een nationaal Park ligt.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het huisje zelf stelt niet zoveel voor, gewoon een standaard huisje, wat me wel opvalt in dat soort landen is de onzorgvuldigheid waarmee het wordt afgewerkt. Dat zie je vaker, ook op de foto’s welke Di Mario toont. Het lijkt nooit helemaal af. Zie hier de kabels erachter en het losse uiteinde ervoor.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

 1. Kakel

  Het is dat jouw kennersoog ziet dat er kabels los in/uit de grond steken, want dat zou mij als leek totaal ontgaan. Wellicht ook omdat ik technisch slecht onderlegd ben (een understatement zelfs.) Ik vind het wel een mooi trafohuisje. Zo heel anders dan anders. En ook daar heeft de graffiti zijn weg weer gevonden (-:

 2. Ik weet eigenlijk niet of dit bouwwerkje wel het predicaat ’trafohuisje’ verdient, ik vind het meer een ’trafokast’. Maar als jij het een trafhuisje vindt, dan kan ik daar mee leven. Er kan er tenslotte maar één de baas zijn hier … en dat ben jij. 🙂
  Maar even afgezien van de naam horen foto’s en verhaal hier wel thuis.

 3. Goede morgen Sjoerd. Ik ben daar jaren geleden misschien wel eens langs gelopen.Toen we een weekje in de flat van een bekende logeerden.
  Maar je hebt gelijk dat er in verre buitenlanden anders met dit soort zaken wordet omgesprongen.
  Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.