Wolfhagen
Wolfhagen

Wolfhagen

click to see the pictures big

bVision & Photography

Alleen de naam al doet mensen die bekend zijn in de streek denken aan de bokkenrijders. Als je dan langs rijdt en het volgende tafereel ziet lopen de rillingen je over de rug. Zo ergens in de zeventiende eeuw ontstond hier de eerste bokkenrijdersbende, onder leiding van Geerling Daniëls. Een van de inwoners van Wolfhagen. Eigenlijk waren het arme mensen die geen andere uitweg meer hadden dan stelen en roven om hun gezin in leven te houden. Het was fout, uiteraard. Maar velen die gesnapt werden gingen linea recta naar de kerkers van het nabij gelegen kasteel Terborgh. Na vele martelingen en veroordeling werden de meesten veroordeeld en opgehangen in het nabij gelegen Danikerbos. Als je dan echt de sfeer uit die tijd wil proeven, loop dan na een borrel in Wolfhagen even het pad naar boven richting Schinnen, pas wel op voor de processierups die hier de wacht houdt. Durft u nu na dit verhaal nog plaats te nemen op dit veroordeelden bankje…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Ja de bokkenrijders, mijn eerste kennismaking was met Suske en Wiske, en de Bokkenrijders natuurlijk, later in de Efeteling, en het boek, ooit wil ik dat ook nog lezen. En ja hoor, ik zou hier wel gaan zitten, wie weet wat ik zie als ik ga staren 😉

  X

 2. Kakel

  Uit stelen om in leven te blijven. Een mens kan ergere dingen doen.
  Daar neem ik met genoegen plaats. Tegen de rupsen neem ik wel een paraplu mee!

 3. די מריו

  Die processierupsen, die moet je dan eerst maar even goed verwijderen voor me.Daar heb ik geen zin in. Dan kom ik er wel zitten.

  Love As Alwyas
  di mario

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: