En het vat dat viel in duigen…

En het vat dat viel in duigen…

Weet u het nog, gisteren had ik VRIJ en vorig jaar hebben we een groot wiskyvat gekocht. Wat we ons niet gerealiseerd hebben is dat deze vaten normaliter gevuld staan met Whisky, en dat ze uitdrogen als ze leeg zijn. We hadden al een keer wat geraas gehoord, maar konden het geluid niet thuisbrengen. Achteraf bleek dat de metalen hoepels die om de duigen van het wiskyvat zaten spontaan naar beneden waren gevallen. De onderste drie hoepels lagen los op de grond, maar ook de bovenste metalen hoepels zaten los. Om nou te voorkomen dat het vat in duigen zou vallen ben ik gisteren bezig geweest om het vat te repareren. Eerst de bovenste hoepels. Kleine gaten boren in de metalen hoepels, de hoepels vast zetten en daarna met kleine parkerschroeven borgen. daarna ton omdraaien, aan de onderzijde zaten geen hoepels meer op, en daar ook hoepel voor hoepel weer vastslaan en borgen. Het meeste werk zit in het boren van de 3mm gaten in de metalen hoepel. Maar, alleen het resultaat telt, en de ton staat weer net als voorheen te pronken in de woonkamer en kan voorlopig niet meer in duigen vallen…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

 1. Whoops, wie staat daar dan ook bij stil, hahaha ik weet een ton, een echte ook, die omgebouwd is tot kastje, deurtje erin, of gemaakt van de ton, en een plankje erin ook… misschien is dat een idee? Wat erin bewaard wordt? drank, hahaha

  X

 2. Kakel

  Je maakt mij niet wijs dat je dit een naar klusje vond (-: Je kan toch niet stilzitten…
  Ik moest meteen aan het kinderliedje denken toen ik je blogtitel zag staan.
  Fijne paasdagen ♥

 3. Goed werk, Sjoerd!
  Het gaat helaas nog steeds niet goed met die ellendige aandoening van mij. Mijn dagen worden nog steeds getekend door pijn. Binnenkort zal ik weer eens een stukje over die pijn, strijdlust en steeds weer vervliegende hoop schrijven. Maar zo vlak voor Pasen maak ik eerst toch even een rondje door weblogland om wat mensen te bedanken voor de meelevende reacties in de laatste maanden. Ook jouw reacties worden elke keer zeer gewaardeerd. Bedankt daarvoor en prettige Paasdagen gewenst!

 4. Goede morgen Sjoerd. Jan Huijgen had er dus helemaal niets mee te maken. Ik zou het vat zo af en toe ook nog met de bloemenspuit behandelen, van binnen dus. Anders zullen er ook wel kieren tussen de houten plankjes (hoe heten die ook alweer) ontstaan.
  Fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: