Renault 4L (Quatrelle)
Renault 4L (Quatrelle)

Renault 4L (Quatrelle)

click to see the pictures big

bVision & Photography

Eerst even een verontschuldiging dat er gisteren niets stond… Helaas Pindakaas ik schuif gewoon alles een dagje op…
Morgaine, van Morgaine’s Passions stuurde me de bijgaande foto’s van dit schattige Renaultje 4. Het alternatief voor de Citroên 2CV destijds, de alternatieve manier van autorijden, ik zou bijna zeggen de eerste hatchback in de geschiedenis, maar ook de eerste Renault met voorwielaandrijving. Stationwagon vind ik teveel eer, maar het was een echt alternatief autootje. Ik zou bijna zelfs zeggen een Kabouterauto, om maar een even terug te gaan naar de flowerpower tijd waarvan de meeste jeugd geen weet meer heeft. De kabouterbeweging haalde zelfs een aantal zetels in de Amsterdamse gemeenteraad. Denk ook maar aan het witte fietsenplan van Robert Jasper Grootveld, een andere kabouter. Of de Witkar van Luud Schimmelpennink. Helemaal mijn tijd ( 1965-1975).

click to see the pictures big

bVision & Photography

Maar goed, even terug naar de Renault 4 op de foto’s. De R4 werd geproduceerd tussen 1961 en 1992. De auto op de foto’s stamt uit 1990, is dus niet zo heel oud in vergelijking met andere auto’s die hier wel eens passeren, Er ligt een 4 cilinder 845cc motor in. De auto is zo’n 10 jaar geleden ingevoerd. Hij ziet er in ieder geval nog redelijk uit, alleen jammer dat de originele wielen er niet opzitten. De laatste versie, de renault GTL had een 1100 cc motor, deze motor werd later ook in de DAF 66 gebruikt.

click to see the pictures big

bVision & Photography

14 Comments

 1. Pingback: Bij de brandweer in Muiderberg loopt de spanning op… – bVision & Photography

 2. Wauw, er zit meer verhaal achter dan ik dacht! En een dag te laat? Op deze dag van plaatsing zat ik dus in België maar oke, wat maakt het uit, bij thuiskomst kreeg ik nog een stroomstoring erachteraan en een kortsluiting in miijn experia box bij het terug komen van de stroom…. denk ik, geen idee, want ik sliep, maar dood was de box!

  X

 3. Pingback: Bij de Brandweer in Muiderberg loopt de spanning hoog op

 4. Ria

  Ach, ik zag gisteren er ook eentje staan, een mooiere en ik denk ook wel iets nieuwere versie , maar hij was erg ingeparkeerd tussen andere auto’s. Wie weet kom ik hem nog eens tegen.

 5. logbankje

  Kun je zien dat mensen gewoonte dieren zijn, miste gisteren ook al de vierwieler.
  Ja, geen onbekende Renault 4, zeer roest gevoelig, deze is dat nog bespaart.
  Maar het was toch wel een ruime auto voor menig gezin. Hans

 6. Goede morgen Sjoerd. Ja ik ken die R4 nog goed . De kabouterpartij die zelfs in de gemeenteraad van A’dam terecht kwam. De bijeenkomsten bij ‘Het Lieverdje’ op het Spui, de Maagdenhuisbezetting, tja allemaal raakt het in de vergeetboeken, maar het was een leuke tijd en ik ben blij dat ik die van dichtbij heb meegemaakt. Ik woonde en studeerde toen in Amsterdam 🙂
  Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.