Opel Olympia Rekord P1
Opel Olympia Rekord P1

Opel Olympia Rekord P1

Deze opel Rekord kon u al eerder zien bij John op zijn blog hij schreef daar:
Eerder deze week ‘ik denk vrijdagavond, reden hier opeens een berg oldtimers door de straat. Vandaag laat ik de eerste zien die ik wist te fotograferen want het is wel mijn favoriet. Een Opel Rekord uit 1957. Hij heeft ook nog eens de juiste kleur. Dat springt er dus lekker uit.
Niet de auto vond ik eruit springen, maar wel de chauffeur. Die meneer zit daar zo dolenthousiast te zijn, dat is de echte liefhebber. Deze Rekord ging met zijn Amerikaanse broertjes en zusjes mee, veel bling bling en lekker grote panoramaruiten. Het was overigens de laatste in deze uitvoering, de P2 in 1960 was veel meer Europees gericht. Deze recor had een viercilinder 1500 cc motor (was ook verkrijgbaar met 1700 cc motor) de auto is niet origineel uit Nederland, maar ingevoerd. Dat doet uiteraard verder niets af aan de mooie staat van deze auto.

click to see the pictures big

bVision & Photography

15 reacties

  1. Goede morgen Sjoerd, de vader van een vriendinnetje had in mijn kindertijd zo’n auto in het groen. Geweldig vonden we het om mee te mogen rijden, want niet iedereen had in die tijd al een auto natuurlijk.
    Ik wens je een fijn weekend toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.