De Pasen voorbij
De Pasen voorbij

De Pasen voorbij

Ik voel me niet helemaal gelukkig met de Nederlandse houding t.o.v. onze voedselkwaliteit en neig steeds meer om over te stappen op voedsel van het plaatselijke boertje. Als je nagaat dat het al lang voor de Pasen bekend was dat er eieren besmet waren met Fipronil en laat dan iedereen ongebreideld eieren eten, want dat doen we toch meestal met de Paasdagen, dan baart mij dit zorgen. Je zou toch mogen verwachten dat het voedsel veilig zou moeten zijn. Zeker bij de grotere supermarkten, Vanochtend is een doosje met Fipronil besmette eieren met het restvuil afgevoerd. Je zou er stil van worden. Ik zou er graag met een gekleurde bril naar kijken, maar het lukt me niet.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Meer dan schandalig dat men zo met ons voedsel omgaat. Ik ben blij dai ik in ieder geval de hele zomer uit eigen onbespoten tuin kan eten, inclusief fruit. Vanmiddag nog 8 potten heerlijke passata ingemaakt. Eigen tomaten met veel verse kruiden

 2. Ik kan het ook niet. Als er oprecht sprake is van onwetendheid dan is het wat anders. Ik bedoel ook bij de hema en kruitvat worden wel eens dingen teruggeroepen, maar dit het is gewoon de zoveelste keer dat er met eten gerommeld wordt.

 3. Ik ben het met je eens, en voor het eerst in tijden ben ik weer eens blij dat ik iets amper eet, niet omdat ik het niet lekker vind, maar een soort van intuïtie? Mijn lichaam vraagt er anders vanzelf om, dat het trek heeft in, en dat was nu al heel lang niet zo eigenlijk… zelfs met Pasen niet.

  Maar bij de boer, ja lekker… hahahaha 20 km verderop 😉 Zonder auto.

  X

 4. Goede morgen Sjoerd. Ik koop meestal eitjes bij het fruitstalletje waar ik elke week kom, daar lopen een aantal kippen rond te scharrelen, geen idee of ze gewoon buiten blijven, of bij de geitjes in de stal wonen en waarmee alles wordt schoongemaakt. Ik denk dat als je je overal druk om gaat maken , je snel niets meer kunt eten of drinken. Zelfs ademhalen kan ongewenste stoffen binnenhalen.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

 5. Hoi Sjoerdf,

  ja… ik ben het helemaal met je eens: dat had eerder bekend moeten worden.
  Ik heb geluk met de eitjes van mijn buurtjes verderop.
  Maar niet iedereen heeft dat.

  Groetjes!
  Marlou

  .

 6. marjolijn1

  Ik denk dat er veel meer speelt bij die autoriteiten, veiligheid lijkt niet het grootste belang.
  De commerciële kant en eigen baan wel.
  Maar zo is het vaak, ook in andere situaties.

 7. Als ik goed begrepen heb moet je je wel te barsten eten voordat je last hebt van dat spul, maar dat geldt misschien niet voor al die andere gifjes en dingetjes in ons eten waar nu net toevallig eens geen spektakel over is.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.