De Pasen voorbij

Ik voel me niet helemaal gelukkig met de Nederlandse houding t.o.v. onze voedselkwaliteit en neig steeds meer om over te stappen op voedsel van het plaatselijke boertje. Als je nagaat dat het al lang voor de Pasen bekend was dat er eieren besmet waren met Fipronil en laat dan iedereen ongebreideld eieren eten, want dat doen we toch meestal met de Paasdagen, dan baart mij dit zorgen. Je zou toch mogen verwachten dat het voedsel veilig zou moeten zijn. Zeker bij de grotere supermarkten, Vanochtend is een doosje met Fipronil besmette eieren met het restvuil afgevoerd. Je zou er stil van worden. Ik zou er graag met een gekleurde bril naar kijken, maar het lukt me niet.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Meer dan schandalig dat men zo met ons voedsel omgaat. Ik ben blij dai ik in ieder geval de hele zomer uit eigen onbespoten tuin kan eten, inclusief fruit. Vanmiddag nog 8 potten heerlijke passata ingemaakt. Eigen tomaten met veel verse kruiden

 2. Dit is nog maar het topje van de ijsberg….
  Je gaat er niet dood aan maar …. je gaat er ook niet langer door leven /…….

 3. Ik kan het ook niet. Als er oprecht sprake is van onwetendheid dan is het wat anders. Ik bedoel ook bij de hema en kruitvat worden wel eens dingen teruggeroepen, maar dit het is gewoon de zoveelste keer dat er met eten gerommeld wordt.

 4. Alles draait om geld. Helaas heeft de individuele consument (of kiezer) daar zeer weinig invloed op.

 5. Gelukkig ben ik met Pasen zuinig geweest, zodat ik nu met een gerust hart kon overstappen op de nog resterende chocolade eieren …

 6. Ik geef je gelijk. Je zou voor minder even langsgaan bij de plaatselijke boer.

 7. Ik ben het met je eens, en voor het eerst in tijden ben ik weer eens blij dat ik iets amper eet, niet omdat ik het niet lekker vind, maar een soort van intuïtie? Mijn lichaam vraagt er anders vanzelf om, dat het trek heeft in, en dat was nu al heel lang niet zo eigenlijk… zelfs met Pasen niet.

  Maar bij de boer, ja lekker… hahahaha 20 km verderop 😉 Zonder auto.

  X

 8. Het draait allemaal om geld. Onze gezondheid laat ze koud. Kijk ook maar naar het drinkwaterschandaal.

 9. Goede morgen Sjoerd. Ik koop meestal eitjes bij het fruitstalletje waar ik elke week kom, daar lopen een aantal kippen rond te scharrelen, geen idee of ze gewoon buiten blijven, of bij de geitjes in de stal wonen en waarmee alles wordt schoongemaakt. Ik denk dat als je je overal druk om gaat maken , je snel niets meer kunt eten of drinken. Zelfs ademhalen kan ongewenste stoffen binnenhalen.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

 10. Hoi Sjoerdf,

  ja… ik ben het helemaal met je eens: dat had eerder bekend moeten worden.
  Ik heb geluk met de eitjes van mijn buurtjes verderop.
  Maar niet iedereen heeft dat.

  Groetjes!
  Marlou

  .

 11. Ik denk dat er veel meer speelt bij die autoriteiten, veiligheid lijkt niet het grootste belang.
  De commerciële kant en eigen baan wel.
  Maar zo is het vaak, ook in andere situaties.

 12. ik vind het ook erg dat het zo lang duurt dat ze dat doorgeven….
  die ministers deugen niet
  Ik krijg eitjes van mijn vriend zijn kippen, dat is gelukkig beter
  Eén @->- voor jou

 13. Ik denk inderdaad ook dat er vaak veel meer speelt dan wij weten of willen weten. Ik blijf het alleen wel een heel rare zaak vinden dat het nu pas bekend is geworden.

 14. ik vind het zwaar overtrokken allemaal en ja gewoon je eitjes in de buurt kopen, die zijn nog veel lekkerder ook.

 15. Inderdaad, als sinds november vorig jaar speelt het.
  lokaal is wel de oplossing, terug naar kleinschalig. Hans

 16. ER denk dat er meer speelt dan wij weten. Niet alleen met eieren, maar ook met ander voedsel. De mens maakt zichzelf wel stuk.

  Love As Always
  Di Mario

 17. Wie zegt dat het plaatselijke boertje niet ook zijn stal(letje) met dat spul bloedluisvrij heeft gemaakt?

 18. Als ik goed begrepen heb moet je je wel te barsten eten voordat je last hebt van dat spul, maar dat geldt misschien niet voor al die andere gifjes en dingetjes in ons eten waar nu net toevallig eens geen spektakel over is.

Geef een reactie