MG-ZT
MG-ZT

MG-ZT

click to see the pictures big

bVision & Photography

Dat MG (afkorting van Morris Garages) ook andere auto’s maakte dan alleen maar roadsters is niet iedereen meer bekend. De fabrikant, MG Rover heeft al een aantal jaren de deuren in Engeland dicht mogen gooien en het merk is verkocht aan de chinezen, die er wellicht nog mooie dingen mee gaan doen. Toch maakte MG o.a. ook deze sedan, de MG ZT. Een robuuste, maar ook echt Engelse auto. De MG ZT is gebaseerd op het onderstel van de Rover 75, maar dan ontwikkeld voor de wat sportievere rijder. Zo was o.a. het onderstel gemodificeerd. De productie liep spaak in april 2005, door financiële moeilijkheden bij MG Rover. De MG ZT op de bijgaande foto’s staat al een tijdje geparkeerd, letterlijk en figuurlijk, volgens de maakster van deze foto’s, Morgaine van Morgaine’s Passions. Ze schreef: Lieve Sjoerd, ik zit nu bij mijn ouders en deze staat voor de deur al enige maanden. Sinds 16 okt. Van wie deze auto is. Weet niemand.
Wat ik wel weet is dat deze auto niet in mijn virtuele garage komt. Het zou zo maar een Toyota of een Mitsubishi kunnen zijn, en daarnaast is hij te jong, maar uiteraard wel een MG…
Merk: MG
Type: ZT
Fabriek: Longbridge, Birmingham, United Kingdom
ontwerper: Peter Stevens
Motor: KVT
aantal cilinders: 6
Moterinhoud: 2497 cc
Bouwjaar 2003
productie: 2001-2005

click to see the pictures big

bVision & Photography

19 reacties

  1. Whahahahaha komt niet in de virtuele garage, lol… ik zal nog eens op mijn sloffen naar buiten rennen met kerst 😛 Nee hoor, grapje, MG zei je ooit, en ja als ik er dan eentje spot of het wordt mij vertelt, krijg je ze, en je weet, je mag ermee doen wat je wilt 😀 toch leuk dat deze een plaatsje hier heeft gekregen 😉

    X

  2. Frank103

    De Rover 75 vind ik wel een mooie auto, lijkt op een Jaguar, dit model spreekt me minder aan. Hier bellen we ook de wijkagent als een onbekende auto langer geparkeerd staat. De auto zou bijvoorbeeld gestolen kunnen zijn.

  3. Goede morgen Sjoerd. Ik denk bij MG altijd aan het sportmodel met open kap, deze kende ik niet, weer wat geleerd, maar ik denk ook dat ik hem in het voorbijgaan niet als MG zou herkennen.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.